Jeśli nie to faktycznie dobrym rozwiązaniem będzie skorzystanie z księgowości internetowej - takie firmy również tam znajdziesz

A ja uważam wręcz przeciwnie. Jak zapewne wiele osób tutaj mam biuro w domu. Komputer, w którym przechowuję dane zawsze może ulec zniszczeniu lub awarii a trwałość płytek i dysków wymiennych jest jaka jest - zawodna. Korzystam z Internetu, więc dochodzi problem zabezpieczania danych przed wirusami szpiegującymi itd. Po długich przemyśleniach wybrałam w końcu księgowość hybrydową. Pracuję na programie szybkafaktura.pl, więc jest tak, jakbym korzystała z księgowości internetowej - mam dostęp do danych wszędzie jak w przypadku programów księgowych plus pewność, że nie wyparują jeśli coś się stanie z moim komputerem, bo są jeszcze na zewnętrznych serwerach, ale dodatkowo wszystkie drukowane wersje dokumentów i faktur księgowa trzyma u siebie i oczywiście kontroluje czy nie wypisuje głupot w fakturach. A dzięki temu, że biuro biuro pracuje na programie wymyślonym dla potrzeb księgowości internetowej (to jest właśnie ta hybrydowość), cała usługa jest bardzo tania.NoemiSui pisze:A ja do biur rachunkowych przekonania nie mam. Dokumenty w moim odczuciu powinny być w firmie i nic mnie nie przekona do inne stanu rzeczy. Zresztą zakup programu do księgowości zwraca się po 2 max 3 miesiącach korzystania z biura.