Z usług jakiej firmy korzystacie w tej sprawie? Bo ja czytałam dobre opinie o alfa-system.info i myślę, by do nich się zwrócić. Wy z jakich firm korzystacie?
Z ogniem trzeba uważać, a pracownicy powinni wiedzieć co robić, jeżeli powstanie pożar. Czasami tak może być, że jak przychodzi co do czego, to nawet numer telefonu można zapomnieć. Tak to jest jak jest stres.
U nas w firmie instrukcje bezpieczeństwa pożarowego i przeglądy sprzętu gaśniczego robi firma. Oprócz gaśnic mamy też hydranty wewnętrzne - kompleksowe przeglądy zlecamy raz do roku. Natomiast instrukcje pożarowe trzeba aktualizować co najmniej raz na 2 lata lub po każdorazowej zmianie każdej sposobu użytkowania obiektu lub procesu technologicznego, które wpływają na zmianę warunków ochrony ppoż bez względu na czas jaki upłynął od ostatniej aktualizacji.
Jeśli chodzi o systemy ochrony przeciwpożarowej, to ze swojej strony przede wszystkim chciałbym zwrócić uwagę na infrastrukturę - począwszy od gaśnic, po ścianki i drzwi ppoż. Jeśli chodzi o te ostatnie, to ze swojej strony mogę polecić firmę alufire.com - pracowali przy ogarnianiu ochrony przeciwpożarowej w firmie mojego męża i wiem, że o nich jak najlepsze zdanie miał.