hala na firmę
Re: hala na firmę
Konstrukcja stalowa będzie chyba najbardziej opłacalnym i praktycznym rozwiązaniem - taka hala jest tania zarówno w budowie, jak i eksploatacji, łatwo ją przebudować, czy powiększyć. Do zabezpieczania takiej hali przed warunkami atmosferycznymi, czy uszkodzeniami potrzebna będzie specjalna farba przemysłowa do metali, np. marki VISTO - zabezpieczy elementy hali na wiele lat.
Dziewczyny jeśli będziecie myślały o budowie hali to według mnie najlepiej jest zlecić całość działań jednej firmie.
Znana firma Adamietz ( na rynku od 1994 roku) prowadzi również generalne wykonawstwo, nie trzeba więc samodzielnie troszczyć się o różne papierki, pozwolenia, uzgodnienia, zgody.
Znana firma Adamietz ( na rynku od 1994 roku) prowadzi również generalne wykonawstwo, nie trzeba więc samodzielnie troszczyć się o różne papierki, pozwolenia, uzgodnienia, zgody.
Nie zapomnijcie iż hale i magazyny wymagają również regularnych przeglądów budowlanych. Warto zatrudnić profesjonalną firmę, która zajmie się dokumentacją techniczną obiektu.
-
A czy wyposażyłeś się w niezbędne urządzenia ? Jeśli nie to warto zaopatrzyć się w manipulatory pneumatyczne które ułatwiają pracę w przenoszeniu elementów o ciężarze do 20 kg . W dzisiejszych czas znajdą już szerokie zastosowanie - nie tylko w przemyśle.
moim zdaniem mogą Ci się przydać tutaj pomocne dłonie co do projektu, konstrukcji. Fajne propozycji widziałam na; figura.team . Zerknij w wolnej chwili.
Masz na figura.team/oferta/projekty-konstrukcji wyjaśnione poszczególne etapy projektowania. To jedna z lepszych firm, która wie co robi i stawia na jakość i bezpieczeństwo.
-
A myśleliście o tym, by zorganizować taki magazyn w hali namiotowej Dascompany? Z tego, co wiem, to w ostatnim czasie jest to coraz bardziej popularne rozwiązanie. W sumie nie dziwi mnie to, bo chociażby patrząc na ofertę zamieszczoną wydaje się to świetnym wyjście.
Ja również uważam, że najrozsądniej będzie jeśli zdecydujesz się na konstrukcję stalową. Ta, jest tania w budowie i eksploatacji. Chcąc ją powiększyć, nie ponosi się bardzo wysokich kosztów, jak w przypadku hali murowanych. Chcąc wznieść magazyn przy pomocy konstrukcji stalowej, warto zdecydować się na współpracę z firmą metaltech.pl, która ma w tym niemałe doświadczenie.
Poza samym dachem warto także pomyśleć nad tym, aby cały teren hali był bezpiecznym środowiskiem w którym bez żadnych kłopotów mogą pracować nasi pracownicy. W tym celu należy wykonać stosowne badania i pomiary, które odpowiedzą nam na tego Dla mnie zajęli się tym spece , którzy zajęli się pomiarem emisji, hałasu, poborem prób czy analizą chemiczną. 

Nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem jest wynajęcie namiotu halowego zamiast budowanie hali. Na pewno jest to sporo tańsza opcja. Ciężkie namioty halowe oferuje firma namiotyhalowe. Taki namiot jest bardzo solidny i może być przeznaczony np na halę produkcyjną. Myślę, ze zanim podejmiecie decyzję o budowie warto rozważyć też taką opcję.