Według mnie doskonałym rozwiązaniem w ogrzewaniu domu jest kominek. Sama posiadam kominek w salonie i jestem z tego wyboru bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o konkrety to wybrałam wkład kominkowy UNIFLAM 860 EVO w Galerii Kominków. Jeśli ktoś poszukuje kominka to ten model jak najbardziej polecam. Spełnia on wszelkie moje oczekiwania.
Obecnie mamy bardzo szeroki wachlarz co do sposobów ogrzewania domu, wiec mysle kazdy wybierze odpowiednią forme ogrzewania dla siebie. Warto pamietac przedewszystkim o kosztach, ekologii i zanieczyszczaniu środowiska. Niedawno wprowadziliśmy sie do naszego nowego domu, jako ogrzewanie wybralismy pompe ciepła. Poki co jesteśmy bardzo zadowoleni. Jest to bardzo ekologiczne rozwiązanie, a przy tym stosunkowo tanie.
My grzejemy prądem. Cenowo wychodzi nas całkiem przystępnie. Jedyne co, to na wypadek awarii zabezpieczyliśmy się kupnem agregatu. Mąż zamówił kruzera i teraz już jesteśmy spokojni;)
Muszę przyznać, że od dłuższego czasu zastanawiałam się z jakiego ogrzewania korzystać, jakie zamontować w moim domu, który właśnie się buduje. Po dłuższych przemyśleniach i ustaleniach z moim mężem w końcu zdecydowaliśmy się na pompę ciepła, która jest zdecydowanie tańszym rozwiązaniem niż np. ogrzewanie gazowe.
Hmmm... a co z pomysłem piecyka gazowego? Jak poszperałam trochę po internecie to znalazłam w mojej okolicy firmę, która od wielu lat zajmuje się profesjonalnym montażem takich piecyków i z tego co widzę to nawet nie drogie to jest z tym, że chcę się jeszcze dowiedzieć czy taka forma ogrzewania jest opłacalna? Wygodna z pewnością, ale czy na dluższą metę to się oplaca?
a co powiecie o ogrzewaniu na pellet ? ja dowiedziałam się jaka to jest oszczędność dopiero wtedy, kiedy sama zaczęłam palić pelletem i kupiłam sobie kocioł własnie na tego typu paliwo, oszczedność ogromna Wam powiem.
Ja używam węglu z Czech i jestem zadowolony. Dobry, kaloryczny węgiel w super cenie. Sprawdźcie sobie, to wysoka jakość i sporo niższa cena w porównaniu z polskim odpowiednikiem.