Ja polecam wyciąg ze skrzypu do płukania, albo z pokrzywy na koniec podobnie. Uważać tylko na farbowane włosy, bo kolor blednie trochę. Dla blondynek polecam tak samo rumianek, czyli myjemy, płuczemy włosy, a na sam koniec ziółka i tylko wytrzeć bez spłukiwania wodą ponownie. Potem ew. odżywka bez spłukiwania.
Jeśli szukacie naprawdę profesjonalnego podejścia do zagęszczania włosów we Wrocławiu, to polecam atelie fryzjerkie Dawid Wasilewski. Od lat tam chodzę i nie zmienię na nikogo innego.
Stosowałam chyba już wszystkie dostepne preparaty ale bezskutecznie. W końcu zdecydowałam się na profesjonalny zabieg przeszczepu włosów w klinice, najlepsi specjaliści i najnowocześniejszy sprzęt. Bardzo polecam osobom które borykają się z problemami dotyczącymi nadmiernemu wypadaniu włosów. Lepszej metody nie znajdziecie.
Kiedyś miałam wątpliwości, co do przedłużek, bo wydawały mi się nienaturalne. Na szczęście pojawiły się nowe technologie pasemek. Koleżanka przedłużała za pomocą Hairdreams Hair Creations w salonie Alter Ego w Warszawie i bardzo chwaliła tę metodę. Faktycznie, nie można odróżnić takich sztucznych pasemek od naturalnych włosów. Są przyjemne w dotyku, można uzyskać za pomocą nich wybraną gęstość czy długość. Co uważacie o takim przedłużaniu włosów?
Niestety nie każda kobieta może pochwalić się pięknymi i gęstymi włosami. Przyczyną mogą być problemy genetyczne, badź choroba. Co wtedy? Myślę, że jedynym rozsądnym wyjściem z sytuacji jest zakup peruki.