Firmowe biuro
Firmowe biuro
Właśnie przeglądam oferty biur w mojej lokalizacji. Szczególnie podobają mi się te w dobrej lokalizacji jak CUBE Office Park na Jana Pałubickiego w Gdańsku, jednak to spora inwestycja. Czy waszym zdaniem lokalizacja siedziby firmy ma istotny wpływ na jej rozwój? Jak to rozwiązałyście w przypadku swoich biznesów?
Re: Firmowe biuro
Firmowe biuro nie zawsze musi być naoczne. Ja jakoś dawałam sobie radę bez formalnego, takiego z biurkiem i takie tam, ale spokojnie robiłam wszystkie papiery, bo biurko mam tak czy owak i się nie przejmuję jakimś tam wyglądem. Zupełnie dobrze mi było i to bez szaleństwa. Dlatego w biuro inwestujcie powoli, jak Wam się uda i przede wszystkim nie szaleć!
Lokalizacja też ma znaczenie. Chodź są firmy, które mają siedzibę w małych miasteczkach, a są potentatami w biznesie.
Dziękuję za odpowiedzi. Teoretycznie da się prowadzić firmę w dowolnej lokalizacji, czy małym mieście. Obawiam się jednak, że to powoduje ograniczenia chociażby w kontaktach i relacjach z dużymi przedsiębiorstwami, które przecież oceniają wszystko.
Moim zdaniem jak planujesz firmowe biuro fajne urządzić to warto by było zerknąć na tańsze rozwiązania sprzętów, ładnych, zadbanych ale używanych. Często fajne propozycje mają na: aukcje.efl.com.pl. Aukcje poleasingowe, które sprawdzają się idealnie
Czasem prowadzenie własnego biznesu to ciężki kawałek chleba ale moim zdaniem to wszystko jest warte tego wysiłku. Firmę należy też w pełni wyposażyć w różnego rodzaju akcesoria biurowe.
Rejestracja na Europejskie Forum Gospodarcze – Łódzkie 2017 już ruszyła. Kto jedzie?
-
Często nie zdajemy sobie sprawy jak ważne jest dobranie odpowiedniego biura dla naszej działalności. I to nie tylko pod względem lokalizacji czy wielkości. Ważne są paragrafy w umowie, których często nie czytamy i nie analizujemy ich znaczenia. Jak uniknąć podpisania niekorzystnej umowy lub jak renegocjować obecną umowę najmu możecie dowiedzieć się ze szkolenia Walter Herz. Warto się na nie wybrać, bo podstawowa wiedza na temat najmu zawsze się przyda.
Ja właśnie szukam biura dla swojej firmy. zanim jednak wynajmę jakiś lokal chyba zrobię szkolenie. Chcę wiedzieć jakie prawa ma najemca, na co zwracać uwagę itd. To dość istotne zwłaszcza że zależy mi na wynajmie długoterminowym.
Biuro firmy powinno znajdować się w dobrej lokalizacji, to podstawa, powinno być też w miarę eleganckie i przestronne. W sieci jest sporo ogłoszeń o wynajmie, także od tego warto zacząć.