Większość z nas tak naprawdę zmaga się lub zmagała z problemem trądziku, a ja to niestety już szczególnie. Oczywiście były kremy, jakieś ostre środki ale efekty bym powiedziała że raczej takie mizerne były. Dopiero przyjmowanie antykoncepcji hormonalnej i moich tabletek vines jakoś najlepiej wpłynęło na moją cerę tak naprawdę.
A słyszałyście o lekach recepturowych? Jest to coraz rzadziej dostępna usługa ale w aptekach sieci DOZ istnieje taka możliwość. Zapytajcie o nie swojego dermatologa. Dostępność substancji recepturowych jest bardzo szeroka.
Polecam wizytę u dermatologa- nie ma się co leczyć na własną rękę. Natomiast do codziennej pielęgnacji mogę polecić śmiało serię Acne od Novaclear. Kosmetyki super oczyszczają, działają antybakteryjnie i łagodząco a przy tym zapewniają nawilżenie.
Ja odkąd używam gąbki do makijażu i zmieniłam podkład na mineralny z annabelle minerals to wyskakuje mi znacznie mniej niespodziane. Skóra jest praktycznie nieskazitelna.
Bardzo odbre jest to lecznicze mydło Aleppo szamir, pomaga właśnie na zmiany trądzikowe, trudno gojące się racy, odparzenia, poparzenia, a nawet odlezyny. Działa antybakteryjnie, przeciwgrzybicznie, polecam do przemywania buzi jak macie problemy z cera