Jeśli chodzi o drukarnie w Warszawie, to ja mogę polecić TON PRINT. To drukarnia z wieloletnim doświadczeniem, stają na wysokości zadania, są solidni i terminowi, a przede wszystkim można zlecić im nawet najbardziej wymagające projekty do realizacji. Mają odpowiednie zaplecze, które na to pozwala. Szczerze polecam
Jak chodzi o promocję swoich działań i przyciągnięcie klientów, ja postawiłbym na jakieś programy lojalnościowe albo np. takie katalogi nagród. Myślę, że to świetna forma zachęcenia odbiorców, zwłaszcza dla lokalnego biznesu się sprawdzi. Miałem już niejednokrotnie kontakt z Motivation Direct i jestem zachwycony profesjonalizmem.
Jezeli chodzi o plakaty reklamowe i miejsca, gdzie mozna zlecic ich wydruk - to moze w drukarni internetowej Beprint? Maja darmowa dostawe kurierem, nawet na drugi dzien po zlozeniu zamowienia mozna je juz otrzymac u siebie. Oczywiscie zamowienie skladamy poprzez internet, wysylajac plik w formacie jpg, pdf, tiff itp - banal!
Moim zdainem gadgety juz odchodza do lamusa. Teraz liczy sie reklama w sieci, przeciez tam wiekszosc z nas spedza wiekszosc wolnego czasu. Bardzo dobrze sie sprawdza marketing szeptany - pozwala on dotrzec do klienta naprawde bezposrednio i zbudowac dobra opinie o brandzie
Moim zdaniem warto zainwestować w akcesoria reklamowe takie jak scianki, ulotki, stosika wystawiennicze na targi, katalogi itd. Tego typu rzeczami zajmuje sie firma Retio. Oferta tej firmy jest bardzo rozbudowana, maja duże rabaty i wykonują zamówienia z ogromną starannością i dbałością o szczegóły.
Nie lubię reklam, zajmują tylko miejsce a są niepotrzebne i tylko wkurwiają. Mam taką zasadę, że nie kupuję tego co jest reklamowane w miarę możliwości (bo jak reklamują jakiś niezbędny produkt to muszę go kupić czy chcę czy nie), specjalnie, na przekór.
O wiele większy wpływ na mnie ma natomiast pokazywanie produktu w sposób realny. Na przyklad na isntastories czy na facebooku. Moim zdaniem portale społęcznościowe to przyszłość.
Zagłuszanie bólu na jakiś czas sprawia, że powraca ze zdwojoną siłą.
Wiesz co, tak naprawdę wszystko zależy, jaka jest to firma. Dla róznych firm bedzie na pewno róznego typu reklama. Inaczej reklamuje się firme kosmetyczną i odzieżową. W takim przypadku faktycznie reklama na facebooku czy instastories będzie skuteczne. Jednak w przypadku reklam firm montazowych, czy budowlanych, trzeba objąć inną strategię. Czasami reklama tradycyjna w formie ulotek czy wizytówek będzie dobrą opcją. Z uwagi na to ,ze zwieksza rozpoznawalność firmy.
Odkryłem, że całkiem dobrą strategią, gdy ktoś pyta mnie, czy jestem ateistą, jest uświadomić mu, że on również jest ateistą, wszak nie wierzy w Zeusa, Apollona, Amona Ra, Mitrę, Baala, Thora, Wotana, Złotego Cielca ani w Latającego Potwora Spaghetti. Ja po prostu poszedłem o jednego Boga dalej.
wiecie co no ja mam wrażenie że promocja w sieci jest chyba teraz takim kluczem do dotarcia do klienta, nawet trudnego. Szczególnie przez szeptanki marketingowe bo daje to możliwość porozmawiania. W biznesie trzeba mieć pokerface i ciągle się promować, rozwijać bo to daje możliwości podniesienia sprzedaży, zaistnienia wśród konkurencji.