Pomyślałabym tutaj na początku o poprawieniu waszej bariery ochronnej jaką macie nałożoną na wasze systemy. Pamiętajcie, że na laptopach i komputerach przechowywane są cenne dane, które absolutnie nie mogą wpaść w niepowołane ręce, to po po prostu może źle się skończyć.
O dane w firmie koniecznie trzeba dbac i odpowiednio je zabezpieczac. Teraz jest to bardzo wazne. W kazdej firmie takie rozwiazania da sie wdrozyc, wiec warto tylko zastanowic sie, co jest najlepsze dla nas. Szukaliscie sobie takich rozwiazan?
Akurat z tą firmą nie miałam styczności, natomiast mogę polecić ochrona-partner, bo korzystam z ich usług właśnie. Zgadzam się z tobą w pełni, że teraz prowadzenie biznesu bez odpowiedniej ochrony to duże ryzyko. U mnie w biurowcu sprawdzają się świetnie. Personel w pełni wyszkolony i profesjonalny, w eleganckich ubraniach, na pierwszy rzut oka trudno poznać, że to ochrona, doskonale wtapiają się w tłum Mają wysokie kwalifikacje a mimo to ciągle się szkolą i podnoszą umiejętności. Korzystają z nowoczesnych technologii, dzięki czemu potrafią szybko skoordynować akcję i zapewnić bezpieczeństwo w całym budynku.
Na bezpieczeństwie w firmie nie ma co oszczędzać. Bo może się okazać, że brak odpowiednich zabezpieczeń będzie nas bardzo dużo kosztować. My zdecydowaliśmy się na alarm, na samym początku, gdy tylko otworzyliśmy biuro. Montaż alarmu i monitoringu wykonała nam firma MG System. Niewielka firma, ale znana i ceniona - zajmuje się instalacjami elektrycznymi, automatyką budynkową oraz właśnie monitoringiem i alarmem. Wykonuje te instalacje w budynkach firmowych jak i domach jednorodzinnych. Firma działa lokalnie na teranie woj. war.-maz.
A czy ktoś z was ma może jakieś doświadczenie z programem do monitorowania komputerów pracowników? Znalazłam takie oprogramowanie i zainteresowało mnie ono. Chociażby dlatego, że jakby ktoś próbował zgrać ważne danie na portal usb to w momencie kopiowania automatycznie wykonywany jest zrzut ekranu, zdalne odłączenie lub nawet wprowadzana jest blokada dysków wymiennych na stałe. W ten sposób można świetnie się ochronić przed wykradnięciem ważnych danych.
Moim zdaniem warto też mieć jakiegoś zaufanego prawnika, który będzie czuwał prawnie nad naszymi interesami. My akurat współpracujemy z Panem Tomaszczyk i nigdy nie cieszyłam się z tej współpracy bardziej niż w obecnej sytuacji. Służy pełnym wsparciem i mam nadzieję, ze z jego pomocą uda nam się szybko wrócić do wcześniejszej rutyny.
pod względem prawnym ochroni Cię mecenas Tomaszczyk, bardzo dobry prawnik, zna się również na ZUS, co dodatkowo potwierdza, że wsparcie z jego strony okazuje się nieocenione