Kobieta w biurze musi być przede wszystkim elegancko ubrana, najlepiej szpilki, spódnica. u mnie też jest takie dress code. I do nie dawna miałam z tym problem. Mam żylaki i jeśli noszę rajstopy to uciskowe. A wszystkie co miałam eleganckie nie były by założyć do spódnicy. Długo chodziłam w spodniach co nie podobało się mojemu szefowi. Na szczęście trafiłam na takie cudo, to transparentne rajstopy przeciwżylakowe, idealne do takiego stroju eleganckiego. A do tego w 100% spełniają swoje funkcje. I w takie pogody jest mi w nich chłodno a do tego delikatnie modelują sylwetkę.
Kochane nie tylko buty na obcasie mogą być eleganckie. Poza tym weźcie pod uwagę, ze buty na obcasie nie są zdrowe oraz mogą deformować naszą nogę To własnie przez nieodpowiednie obuwie mogą się tworzyć halluksy A potem nie da się ich już usunać. Nie wyobrażam sobie na co dzień chodzić w obcasach jak wiele moich koleżanek ( w pracy mamy dress code).
Polecam raczej mokasyny albo lordsy. Poniższe bardzo dobrze sprawdzą sie w biurze: deichmann.com/PL/pl/shop/damskie/damskie-buty-damskie/damskie-buty-damskie-lordsy.cat
Zagłuszanie bólu na jakiś czas sprawia, że powraca ze zdwojoną siłą.
Ja tez uwielbiam wysokie obcasy, ale ciagle spotykam facetow rownych mi wzrostem i nie nosze tak czesto jak kiedys...nie wiem czy widzialyscie juz nowa kolekcje Buffalo...tak wysokie szpile, ze nie wiem czy mozna na nich chodzic, ale przepiekne...najnowsza kolekcja.
w tym roku kupilam pierwszy raz baleriny, wczesniej nawet na nie nie zwracalam uwagi, bo tak mi sie nie podobaly...
Spodobały mi się ostatnio rownież nowe kolekcje Baldowskiego - piękne są.
Sama pracuję w biznesie i wybieram tylko takie butiki i sklepy z odzieżą, w której mogę kupić wysokiej jakości, wręcz ekskluzywne części garderoby lubię tradycyjne połączenia.