Czy to praca dla kobiety?
Re: Czy to praca dla kobiety?
jasne że tak teraz nie ma takiego dużego podziału. Powiem Ci u mnie na magazynach, pracują kobiety ze wschodu, też noszą, jeżdżą wózkami, co praktycznie kiedyś było tylko męskim zajęciem, obecnie kobiety naprawdę się rozwijają i są na stanowiskach które wcześniej wykonywali głównie mężczyźni.
Sama szukam pracy i przyznam szczerze, że lekko mi nie jest.
Myślę, że podział na pracę dla kobiety i dla mężczyzny jest co najmniej niestosowny. Każdy z nas powinien robić to, co lubi i w czym czuje się dobrze. A wbrew pozorom, pracy w Polsce jest dużo. Sama ostatnio z ciekawości przeglądałam różne portale z ogłoszeniami i byłam bardzo zaskoczona. Nie sądziłam, że tak wiele świetnych stanowisk stoi z otwartymi ramionami, sprawdźcie sami.
Wiecie co, mi się wydaje, że nie ma już za bardzo takiego podziału na prawdę typowo dla facetów czy dla babeczek. Ja na przykład pracuję w fabryce i razem ze mną jest wiele kobiet na zmianie. Wiec wydawałoby się, że to taka męska robota, a kobiety fantastycznie dają sobie radę i nasz pracodawca jest z nas zawsze zadowolony 

Możesz też zawsze iść na jakiś casting i spróbować swoich sił w aktorstwie. Nawet jak będziesz tylko statystować to będzie to ciekawe doświadczenie i na pewno też coś na tym zarobisz!
Teraz na szczęście już kobiety nie są dyskryminowane w pracy i mogą wykonywać w zasadzie jakie chcą stanowiska. Jak szukacie pracy to polecam zgłoscić się do agencji EuroKadra. To co prawda agencja pracy tymczasowej, ale można się gdzieś w końcu zahaczyć an dłużej. A pracę można u nich znaleźć naprawdę szybko, dużo ludzi na różne stanowiska szukają.