Możecie mi powiedzieć jak kontaktujecie się ze sprzedającymi na ebay-u? Wiem, że są maile ale czasami trzeba zadzwonić i wtedy zaczynają się schody... Roaming niby staniał ale nie tak bardzo... Ja zastanawiam się nad zakupem międzynarodowej karty sim z
goo.gl. Z tego co wiem można mieć na niej do ośmiu numerów z zagranicy, więc mogłabym dzwonić np. do USA za grosze. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Chciałam też zacząć sprzedawać różne rzeczy także za granicą i myslę, że taka karta bardzo ułatwiłaby mi pracę
A mnie bardziej interesuje to gdzie trzymacie rzeczy które sprzedajecie. Biznes mi się rozrasta i nie mam już miejsca w mieszkaniu na te wszystkie paczki:/
Ja myślałam o tym by rozpocząć sprzedaż własnoręcznie uszytych ubranek dla dzieci. Chciałabym działać również poza graniami Polski niestety nie wiem jak to wszystko ugryźć by było dobrze. U mnie nie powinno być problemów ani z kontaktem z zagranicznymi klientami (znam trzy języki) ani z przechowywaniem rzeczy, znalazłem firmę która wybuduje mi halę stalową. Jedyne co mnie martwi to dostarczanie paczek do klientów szczególnie za granicą. Nie ufam za bardzo poczcie i boję się że połowa rzeczy nie dotrze do klientów. Macie jakieś pomysły?
Jeśli chodzi o sprzedaż w Polsce, to ostatnio odkryłam skupszop.pl. Zajmuję się sprzedażą książek używanych i czasami po prostu brakuje mi rynku zbytu. Skupszop bardzo mnie odciążył.