Wolny wniosek ;)
Wolny wniosek ;)
Zastanawiam się nad jedna rzeczą - czy nie byłoby lepiej ze względów technicznych, czasowych - zrobić jeden wątek powitalny, gdzie w pierwszym poście lub też w osobnym wątku, admin czy moderator w kolejności alfabetycznej wypisał i uzupełniał nasze nicki oraz branże, w których działamy 

Re: Wolny wniosek ;)
bardzo przeciw 
A tak poważnie - to wg. mnie miły zwyczaj - nowy temat, każdy może napisać o sobie co chce, można chwilkę pogadać z nowym, dowiedzieć się o nim co nieco
Zawsze można wrócić do powitania danej osoby, jak chcemy doczytać o niej więcej, bo nam umknęło..
A jeden wątek powitalny, to dla mnie taki śmietniczek, gubi się wszystko i miesza, ciężko się połapać co i jak, z kim teraz gadamy, kogo witamy, zwłaszcza, jak pojawi się nagle więcej osób na raz. Zamieszanie w moim odczuciu.
A co na to inne biznesmamy?

A tak poważnie - to wg. mnie miły zwyczaj - nowy temat, każdy może napisać o sobie co chce, można chwilkę pogadać z nowym, dowiedzieć się o nim co nieco

Zawsze można wrócić do powitania danej osoby, jak chcemy doczytać o niej więcej, bo nam umknęło..
A jeden wątek powitalny, to dla mnie taki śmietniczek, gubi się wszystko i miesza, ciężko się połapać co i jak, z kim teraz gadamy, kogo witamy, zwłaszcza, jak pojawi się nagle więcej osób na raz. Zamieszanie w moim odczuciu.
A co na to inne biznesmamy?

Śmietnik, śmietnikiem, ale po to mamy wodzów, żeby ze śmieci perły wyciągali do pierwszego posta wrzucali 

- woolloomooloo
- Kontakt:
To się nie sprawdza. Na swoim forum zrobiłam jeden wątek a i tak każdy nowo przychodzący zakładał nowy i ja nic innego nie robiłam tylko przenosiłam aż dałam sobie spokój. I tak myślę że jest lepiej bo jak będę chciała sobie przypomnieć "coś o komś" to wystarczy że znajdę jego wątek. Tak też jest milej i uprzejmiej.
Pomysł jak dla mnie do bani.
zgadzam się z Alcią.
tez uwazam , ze tak jak jest jest bardzo fajnie , bo zawsze mozna wrocic do watku osoby i sobie przypomiec co nie co .I po co dodawac pracy "dyrekcji"
Czy pomysł do bani - dyskutowałabym, chociażby ze względu na poniższe argumenty, bo:woolloomooloo pisze:To się nie sprawdza. Na swoim forum zrobiłam jeden wątek a i tak każdy nowo przychodzący zakładał nowy i ja nic innego nie robiłam tylko przenosiłam aż dałam sobie spokój. I tak myślę że jest lepiej bo jak będę chciała sobie przypomnieć "coś o komś" to wystarczy że znajdę jego wątek. Tak też jest milej i uprzejmiej.
- generalizować nie można - znam forum gdzie ogólny watek powitalny sprawdzil sie jak
najbardziej,
- jeżeli zakład wygra biznestata i na forum będzie nas kilka setek, to wątpię żeby któraś z nas miała czas przeszukiwać watki powitalne, w celu znalezienia, osoby, która w Mikołajkach w lecie wypożycza skutery śnieżne

- po trzecie można przykleić watek z zebranymi informacjami na temat tego czym się aktualnie zajmujemy, pod warunkiem ze zainteresowana osoba wysyła priwa do admina/moderatora z prośba o wpisanie jej osoby do listy "przedsiębiorców".
Donia, nadal mnie nie przekonałaś.
A trzecia opcja jest możliwa bez wprowadzania takich zmian, o jakich mówisz.
Możemy utworzyć gdzieś listę użytkowników wraz z branżami, jeśli mamy ochotę i uważam to za fajny pomysł
Możemy utworzyć gdzieś listę użytkowników wraz z branżami, jeśli mamy ochotę i uważam to za fajny pomysł

Idealny pomysłalcia pisze:Donia, nadal mnie nie przekonałaś.