Mam problem z imieniem dla dziecka. Wspólnie z mężem ustaliliśmy że będzie nazywała się Nadia jednak ja zawsze marzyłam o oryginalnym imieniu. Sama nazywam się Maria, ale gdy byliśmy w Londynie kazałam mówić na siebie mery. Bardzo podobało mi się imię koleżanki z produkcji Chantal - kojarzy mi się z Chanel. Po powrocie do Polski stwierdziłam że bez wiedzy męża nazwę ja spolszczony Szantel by nikt nie mylił wymowy.hdy mąż się o tym dowiedział wpadł w szał że krzywdzę dziecko a teściowa zaczęła na małą mówić szambonella wkurzyłam się więc i mąż od 3 miesięcy śpi na materacu bo robił mi wyrzuty że ośmieszamy dziecko i może mieć przez to problemy. Dla mnie to światowe imię. Bardziej jestem zła na niego bo dał mi beznadziejne nazwisko kapusta. Czy mogę zmienić w urzędzie nazwisko na Capi? Wtedy by pasowało do imienia lub na moje panieńskie Bieżuńska? Kłótnie w domu są straszne jestem zgodna pójść na ugodę i ewentualnie zmienić imię na donatella ale żadnych kas Natali Agnieszki czy innych wiejskich imion.
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami pewnym artykułem, który przeczytałam niedawno i który pomógł mi w dokonaniu ważnego wyboru. Link do tego artykułu znajduje się tutaj: kliknij tutaj.
Artykuł opowiada o tym, jak wybrać odpowiedniego ginekologa do prowadzenia ciąży. Jest to temat, który przez jakiś czas mnie niepokoił, ponieważ szukałam lekarza, któremu mogłabym zaufać i który byłby odpowiedni dla mnie i dla mojego dziecka.
Dzięki temu artykułowi dowiedziałam się o wielu czynnikach, na które powinnam zwrócić uwagę podczas wyboru ginekologa. Poradnik omawia takie kwestie jak doświadczenie lekarza, jego podejście do pacjentek, a także komfort i zaufanie, jakie czuję wobec niego.
Artykuł podkreśla również wagę komunikacji między pacjentką a lekarzem. To jest coś, czego szukałam - kogoś, kto będzie słuchał moich pytań i wątpliwości, a także kto będzie w stanie odpowiedzieć na nie w sposób zrozumiały i życzliwy.
Dzięki temu poradnikowi udało mi się znaleźć ginekologa, który spełniał wszystkie te kryteria. Teraz czuję się pewna, że jestem w dobrych rękach i mam osobę, na której mogę polegać przez cały okres ciąży.
Serdecznie polecam wszystkim przeczytanie tego artykułu, jeśli również poszukujecie ginekologa do prowadzenia ciąży. To naprawdę wartościowy przewodnik, który może pomóc w podjęciu tej ważnej decyzji.
Dziękuję za uwagę i życzę wszystkim zdrowia i szczęścia w tym pięknym okresie oczekiwania na dziecko!