Wszystko zależy od sytuacji, czasem jeżeli np. potrzebujesz protezy, to lepiej skorzystać z prywatnej firmy, która oferuje usługi na wysokim poziomie, niż liczyć na jakąś refundację.
Kluczowe zawsze jest to, by rehabilitacja była przede wszystkim skuteczna! Nie wyobrażam sobie innej możliwosci. Właśnie dlatego tak pożądana jest odpowiednio dobrana rehabilitacja medyczna. W ten sposób możecie zaleczyć mnóstwo problemów. Sami się o tym przekonajcie.
Rehabilitację miałam realizowaną w CNR MED cnr-med.pl/ , czyli prywatnie. Nie od dziś wiadomo, że gdybym się zdecydowała na leczenie publicznie to trwałoby to znacznie dłużej. A tak to fizykoterapia odbyła się nalezycie!
Dokładnie, zależy jaka dolegliwość. Gdy coś ma być zrobione w szybkim terminie i dokładnie, to nie czekam tylko idę prywatnie. Moja mama miała operowany nadgarstek (zespół cieśni nadgarstka), szybko i sprawnie, bo gdyby miała czekać to o jeju
Ja się nachodziłam do okulisty na nfz... Niby nic mi nie było, do czasu kiedy mój wzrok zaczął się znacznie pogarszać, wtedy powiedzieli, że oni nie wiedzą co mi jest. Pojechałam do centrum okulistycznego, okazało się, że mam problem z rogówką niestety nie jest to do wyleczenia ani okularami ani operacyjnie, gdybym wcześniej zareagowała to dałoby się przynajmniej zahamować wadę.
Ja Ci powiem tak - jeżeli chodzi tylko o badanie PET to pójdzie szybko nawet na NFZ. Miałem taki przypadek w rodzinie i jestem zadowolony z tego przebiegu.
Ja bym poszedł w leczenie prywatne. Co prawda będzie trzeba za to zapłacić i to pewnie nie małe pieniądze, ale na pewno szybko zostaniemy wyleczeni. A nie ma co ukrywać na NFZ czeka się bardzo długo.
z tym leczeniem na nfz to się można nie doczekać, najbardziej mi szkoda rodziców, mnóstwo kasy wydaja na te badania, a jeszzce i leków pełno do brania, dobrze, że mi aptekarka w DOZie podpowiedziała że maja teraz promocję i senior może kupić w godzinach 8-12 leki o 20% taniej, mama już z tego korzysta
Zależy co konkretnie potrzebuję. Jak to jakieś zwykłe przeziębienie to idę na NFZ, ale w cięższych przypadkach czy kontrolne wizyty u okulisty robię po prostu prywatnie