Jak firma poczatkująca to szczególnie powinno sie oddac ksiegowośc w zaufane ręce
nie ma co się samemu w to bawić i sobie narobic kłopotów już na poczatku
Biuro np co mnie prowadzi ksiegowość bardzo pomaga poczatkującym nawet w założeniu działalności, bo i pomagają w papierowlogii całej gratis i daja duży rabat na usługi księgowe przez pierwszy kwartał, takie rzeczy to tylko na plus wg mnie bo i masz taniej i pomoc profesjonalna i bezpieczeństwo
Bardzo pomocne na samym początku każdej działalności są blogi i stronki, gdzie np. wystawisz fakturę i co nie co ogarniesz temat od strony rachunkowości.
efaktury.org, to jest bardzo fajne rozwiązanie dla osób, które same chcą sie zajmować księgowością przez 100 dni, można bezpłatnie sprawdzić, czy program nam odpowiada, więc nie będzie ryzyka, że kupimy coś z czym potem będziemy miały problem, bo będzie za trudne...
Ja korzystałam z usług firmy Asset. Prowadzą profesjonalnie i rzetelnie księgowość więc myślę, że w początkującej firmie mogą bardzo dużo wnieść. Można ich znaleźć w Rzeszowie. Warto księgowość powierzyć komuś sprawdzonemu.
Jeżeli twoja firma dopiero startuje , jest raczej mała to polecam poczytać o księgowości internetowej:
poradnik.wfirma.pl/-ksiegowosc-internetowa-propozycja-dla-oszczednych
Ja na starcie własnego biznesu nie miałam za dużo środków i spróbowałam. Przez klika lat sama sie tym zajmowałam ale teraz firma za dużo mnie czasu kosztowła i od pół roku jestem w biurze rachunkowym .Ogólnie fajen bo ma podobny system jak miałam samodzielnie ksiegując. Business-tax to nazwa biura z któego korzystam.
Jeśli firma dopiero startuje to postawiłabym na biuro rachunkowe;) to najtańsza opcja, więc będzie najkorzystniejsza. Ja rozkręcając swój biznes tak zrobiłam, postawiłam na biuro, cena dobra, wszystko załatwione jak należy, więc nie trzeba się o nic martwić i można spokojnie zająć się biznesem;)
Myślę, że kancelaria bieglego rewidenta będzie dobrym wyborem. Zajmą się Twoją firmą kompleksowo. Mają też czasami duże promocje dla początkujących biznesów.