Relacje z urzędami są znacznie łatwiejsze dzięki podpisowi elektronicznemu. Obecnie jeszcze mało popularny, co nie zmienia faktu że jest rewelacyjnym rozwiązaniem - oszczędza czas i ułatwia zarządzanie firmą.
A może skorzystaj z pomocy profesjonalistów? Moja firma powierzyła takie sprawy rzetelnej firmie jaką jest Kognitariat. To oni zajmują się naszymi podatkami, księgowością itd.
Ja spotkałam się z firmą Asset i są bardzo profesjonalni. Prowadzą właśnie doradztwo podatkowe, rozliczają ZUS i Urząd Skarbowy. Pomagają też przy zakładaniu firmy. Myślę, że można im powierzyć swój interes. Jak już przekazywać finanse komuś to najlepiej jakiejś sprawdzonej firmie.
Jak czytam niektóre wpisy, to mam wrażenie, że Wy żyjecie i mówicie o innym Państwie niż Polska. Przecież w chwili obecnej polskie przepisy są chore , niejasne i przeszkadzające prowadzić działalność. Zachęcam Was do obejrzenia filmiku:
wypowiedzi są o inicjatywie ustawa Budrewicza o której bardziej szczegółowo można poczytać sobie tutaj - robimyustawe.org, naprawdę warto poświęcić odrobinę czasu i ruszyć ten beton jaki obecnie w Polsce jest.
Dla startującej firmy najlepszą opcją jest biuro rachunkowe;) za stosunkowo nieduże pieniądze ogarnie wszystkie ważne sprawy;) ja gdy zaczynałam to właśnie taką opcję wybrałam.
Bardzo przydatna może być ta strona abc-podatki. Wszystkie najważniejsze informacje o rozliczeniu PIT-36. Do pobrania druki i broszura. Informacje o ulgach. Moim zdaniem przydatna i pomocna strona.