Na pewno dobre firmy pozycjonujące są wysoko w wyszukiwarce i to na dosyć konkurencyjną frazę dlatego też można się tym sugerować, ale nie tylko tym. Poza tym cena, rodzaj abonamentu itp.
To tak jak znaleźć dobrego mechanika czy sklep internetowy. Szukaj opinii i przeglądaj asortyment/zakres usług. Sprawdź co do Ciebie pasuje i co mogą Ci zaoferować, sprawdzasz czy przyda Ci się to czym się prawią. Szukasz opinii na internecie i kontaktujesz się z nimi. Nie ma tutaj większej filozofii, musisz szukać sama. Ciężko jest określić czego w tym momencie potrzebujesz i kto Ci z tym pomoże . Po prostu bądź otwarta na dyskusję z agencjami.
Jeżeli nie macie nikogo znajomego, kto mógłby Wam polecić dobrą firmę pozycjonującą, to zawsze można dodać po prostu ogłoszenie. W serwisie ogloszenia.taelo.pl można zrobić to bezpłatnie, to bardzo duża baza wykonawców z różnego rodzaju branż, także na pewno znajdziecie fachowca, którego szukacie. Dobre jest to, że tam klienci mogą też umieszczać oceny, także nimi można się też sugerować.
Pozycjonowanie, oczywiście dobrze wykonane, to podstawa każdego biznesu. Jedni robią to sami, inni zlecają profesjonalistom - wolny wybór, każdy robi, jak uważa i ma do tego prawo.
Osobiście uważam, że każdy powinien specjalizować się w konkretnej dziedzinie - gdy zepsuje mi się samochód, idę do mechanika, gdy chcę wypozycjonować stronę internetową, zgłaszam się do firmy, która oferuje tego typu usługi (no, chyba że ktoś jest fachowcem w IT, w dodatku zajmuje się pozycjonowanie zawodowo xD).
Firm pozycjonujących jest mnóstwo - jak więc znaleźć uczciwą, rzetelną, wykonującą zadania terminowo? Cóż, nie ma rzeczy niemożliwych (podobno). Ja osobiście korzystam z usług firmy EFECTOWNIA, zanim jednak zdecydowałem się skorzystać z ich usług, wiele wody w Odrze upłynęło
Najpierw do nich napisałem, przedstawiłem swoje potrzeby i możliwości budżetowe. Otrzymałem odpowiedź (bardzo szybko). Następnie dowiedziałem się, jakie strony obsługują (okazało się nawet, że kilku znajomych korzysta z pomocy EFECTOWNI xD), przejrzałem te strony, przeanalizowałem i zdecydowałem się na współpracę.
Fachowo, rzetelnie, terminowo. Słowem: SUPER!! Polecam
Moim zdaniem najlepiej pytać znajomych albo szukać po prostu w sieci. Pozycjonowanie jest bardzo ważne, wysoka pozycja w wynikach wyszukiwania to podstawa, ale na efekty na pewno będzie trzeba trochę poczekać.
Szukać, szukac i jeszcze raz szukać Sa firmy, które maja bardzo dobre opinie tak jak np agencja Proformat z której korzystam osobiście. Dzięki tej firmie, mój sklep poszedł do góry w wyszukiwarce. Poza tym wybierając agencję dobrze sprawdzić jakie mają doświadczenie, jaki maja abonament etc.
Ja również polecam efectownia.pl są słowni i wykonują swoja prace w terminie. Polecam jeśli ktoś chce mieć użytkowników na stronie i zeby ktos dowiedział się o Waszej firmie.