Wielu z Was zastanawia się jak rozreklamować swój sklep internetowy? Konkurencja jest w tym temacie bardzo duża i pewnie nie jest prostą sprawą się jakoś wyróżnić i przyciągnąć kupujących. Wydaje mi się, że dobrą formą reklamy sklepu internetowego będzie forum, nie blog, lepsze jest forum, bo na forum zwykle toczy się ożywiona dyskusja. Pojawia się tylko jeden problem, jak tych ludzi na forum przyciągnąć. Można oczywiście na subdomenie założyć samemu jakieś forum, ale uwierzcie mi nie rozkręcicie tego szybko. Lepszym pomysłem będzie kupienie jakiegoś forum internetowego, ukierunkowanie trochę pod tematykę sklepu. Nie można też zapomnieć o przekierunkowaniu starego adresu forum na naszą subdomenę. Pozostaje tylko reklamować swój sklep na forum i patrzeć jak sprzedaż rośnie.
Jak uważacie, plan wart realizacji?
Uważam, że warto mocno różnicować źródła promocji w Internecie. Niektórzy lubią udzielać się na forum, inni wolą dyskutować w komentarzach pod artykułem na blogu, a jeszcze inni preferują interakcje w postaci polubień, czy też reakcji na posty na platformach social media. Pamiętaj, że im więcej kanałów marketingu, tym większe grono odbiorców. Nie muszę chyba wspominać, że kluczem do sukcesu jest optymalizacja strony. Warto zlecić to agencji seo, która wie jak reklamować sklep internetowy za pomocą pozycjonowania. Na efekty trzeba czekać troszkę dłużej, niż w promocji, która dociera bezpośrednio do użytkownika, ale zdecydowanie warto.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2019 09:03 przez korecjusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mam o tym zbyt dużej wiedzy, bo u mnie w firmie zajmuje się tym ktoś inny. Wiem, że bardzo ważny jest rebranding firmy który może przynieść fajne efekty. Warto poszukać w tym celu dobrej firmy, bo samodzielnie można sobie z tym nie poradzić. Decyzja należy tylko i wyłącznie do Was.
Reklamę sklepu internetowego na pewno warto zacząć od pozycjonowania strony internetowej i połączenia tego z równie popularną usługą jak reklama linków sponsorowanych czyli kampania Google Adwords. W moim przypadku było tak że szło to ze sobą w parze, równocześnie zwiększając pozycje strony w Google i pozyskując klientów z płatnych reklam klikanych. W późniejszym czasie doszły do tego media społecznościowe i remarketing. Dzięki temu wszystko pięknie się kręci !
Sposobów na skuteczne reklamowanie sklepu internetowego jest wiele, ale należy wybrać takie, które będą najbardziej dostosowane do twoich potrzeb i możliwości. W tej kwestii z pewnością pomogą ci specjaliści, którzy przygotują dla Ciebie indywidualną strategię oraz poświęcą czas na rzetelną realizację wybranych zadań.
Wiele osob rozkręca swoje biznesy własnie w social media...
Aktualizuj swoją stronę i pamiętaj, że użytkownicy Facebooka lubią filmiki, zdjęcia i linki. Nie pozwól, by strona straciła świeżość, lecz wystrzegaj się: Zbyt częstej aktualizacji, duplikowania zawartości ze strony i nudnych informacji.
Przy reklamie sklepu internetowego Google Ads jest bardzo istotne. Pozwala na wdrożenie remarketignu, co wpływa znacznie przy porzuconych koszykach. Ja byłam przerażona konfiguracją tych kampanii, ale dzięki temu artykułowi o Google Keyword Tool jak używać] oraz innych narzędziach stało się to prostsze i czytelniejsze.
Bardzo skuteczne informacje o reklamowaniu sklepu z pewnością wykorzystam je na przyszłość. Póki co jestem w fazie dowiadywania się jak najlepiej postawić sklep internetowy i wiele osób poleca comarch e-sklep. Czy faktycznie stawianie sklepu na tej platformie jest dobrym rozwiązaniem i czy można go później spersonalizować wedle własnych potrzeb i upodobań?
Myślę, ze najlepszą opcją będą media społecznościowe. Ostatnio to bardzo popularna forma marketingu, która przynosi świetne efekty. Sama myślę o skorzystaniu z niej.