Czyli tak zwane gadżety reklamowe ?
Prezenty byłyby dawane do większych zamówień albo dla stałych klientów... Jakie macie dobre pomysły na takie drobne upominki?
Zagłuszanie bólu na jakiś czas sprawia, że powraca ze zdwojoną siłą.
A możesz napisać coś więcej? Jak jest to firma, czym się mniej więcej zajmuje?
Warto byłoby dopasować prezent do jej profilu. Tak aby przydał się klientowi. Sama prowadzę od jakiegoś czasu gabinet kosmetyczny i podarowałam stałym klientkom mini zestawy do pielęgnacji paznokci. Były bardzo zadowolone.
Moim zdaniem tak - budujesz wtedy ich lojalność, przywiązanie i pozytywne asocjacje związane z Twoją firmą. Ja dostałam niedawno fajne etui na telefon, bardzo nieinwazyjne, z fajnym widoczkiem miasta, taki troche lifestylowy ale najfajniejsze było to, ze na dole napisane jest moje imię. Tak więc z daleka widac ze to moj telefon - dla mnie super, bardzo ciepły gest. Chcialam zrobic cos podobnego dla bliskich i całkiem niedrogo (chyba najtaniej na rynku) robi to funnycase.pl. W dodatku mozna tak zuploadowac dowolną grafikę wiec pole do manewru jest ogromne.
dla stałych klientów, możesz zorganizować bankiet. Warto wtedy zadbać o oprawę muzyczną, DJ Maciej Wilkanowski (djmw.pl) potrafi wyczarować milą atmosferę i jest bardzo elastyczny muzycznie, więc każdy gość znajdzie coś dla siebie
Jeśli nie będzie to coś niskiej jakości, to warto;) zawsze klient miło skojarzy firmę;) tylko właśnie trzeba postawić na jakość takiego prezentu. Jeśli ma to być jakiś badziew, to lepiej się w to nie bawić, bo skojarzenie po takim prezencie miłe nie będzie;) a co do formy, to jest tego duuużo, od klasycznych breloczków, długopisów po kalendarze, torby na zakupy;) Fajnym pomysłem są czekoladki z logo firmy;)