Jak reklamować gabinet kosmetyczny
Re: Jak reklamować gabinet kosmetyczny
Nie znam się na reklamie, więc nie bardzo mogę pomóc. Ale wiem, gdzie możesz kupić taniej niektóre artykuły, chociażby ręczniki jednorazowe i jest to solomedica.pl. Ja tam robiłam zakupy do swojego gabinetu masażu.
-
Jeżeli jest to firma lokalna to myślę, że konstrukcje reklamowe mogłyby dużo dać.
Przy reklamie stacjonarnej wszystko zależy od wielkości powierzchni jaką możesz zagospodaarować. I oczywiście od uwarunkowań prawnych na terenie działalnosci. Przy gabinetach kosmetycznych idealnie sprawdzają się kasetony świetlne. Super wyglądają zarówno w dzień jak i w nocy.
Uważam że najlepsza reklama to w internecie. Ale warto skorzystać też z dobrej drukarni. My od dawna korzystamy. Zamawiamy ulotki, plakaty reklamowe, kalendarze z logo firmy. To dobra, tania, terminowa drukarnia.
Jeśli robią też u Ciebie zakupy, to warto kupić torebki reklamowe. Estetyczna i mobilna reklama, praktyczny pakunek i profesjonalizm w oczach klientów.
-
- Kontakt:
Warto zainwestować w reklamę w internecie.
-
Zadbaj o wygląd salonu, jego estetykę i rozpoznawalność. Tutaj pomogą ci oni 370studio.pl. Specjalizują się w takich projektach dla większych i mniejszych marek. Przychodzą do ciebie głównie kobiety a wiadomo że one zwracają na takie detale uwagę.
Polecam to robić w internecie. Teraz tam ludzie szukają. Na początek możesz odpalić reklamę adwords. załóż stronę internetową i ją promuj.
Rollupy w widocznych miejscach, np centrach handlowych. To zajmuje mało miejsca i można dogadać się z zarządzającymi centrum żeby sobie coś takiego postawić. Gdybyś szukała tanich i dobrych to polecam firmę retio.pl z której zamawiałam takie dla siebie.
Dobrym wsparciem dla strategii promocji jest wysyłka powiadomień sms za pośrednictwem specjalnej platformy. Dzięki temu można budować lojalność klienta do firmy, to najszybszy sposób na to, aby poinformować klienta np. o zbliżającej się promocji, terminie wizyty itp. Dobra opcja, takie usługi świadczy serwersms.pl, można sobie przetestować ich system za darmo.