Do pracy typowo biurowej wystarczy niedrogi laptop bez większych parametrów. A jeśli potrzebujemy lepszego sprzętu to zawsze można kupić używany. Sama na początku przygody z grafiką projekty przygotowywałam na laptopie z drugiej ręki. Dobrym rozwiązaniem jeśli chodzi o tani sprzęt dla grafika jest po prostu poleasingowy laptop.
A widzieliście laptopy, jakie mają dostępne na stronie oleole? Pytam, ponieważ mnie bardzo spodobała się ich oferta, a wiadomo, że laptop do pracy powinien być porządny, w szczególności dla osób, które wykonują na laptopach różne projekty i przygotowują ofertę dla klientów.
Ja własnie na asusie pracuję, a jestem grafikiem i obsługuję programy graficzne takie jak Photoshop dlatego muszę mieć komputer o dobrych parametrach. Wydaje mi sie, ze w stosunku jakości do ceny to właśnie asusy prezentuja się najlepiej
Laptop do pracy powinien być według mnie wystarczająco wydajny, by pozwalał na pracę z dość zaawansowanymi programami, co w przypadku wielu branż okazać się może dość istotne. Jak dla mnie świetnie sprawdzają się laptopy polskiej marki Hyperbook, bo sama takiego laptopa posiadam i jestem bardzo zadowolona.
"Przyjdź, ciemna nocy! Przyjdź, mój dniu w ciemności!"