Dobry wieczór, dotychczas moje dziecko było ubezpieczone od tzw. nieszczęśliwych wypadków. Jednak od jakiegoś czasu zaczęłam się interesować tą tematyką i jak się okazało są również inne https://panoramafirm.pl/blog/ubezpiecze ... nstwo.html A jak wiemy wszyscy jest to w dzisiejszych czasach bardzo ważne. A Wy jak ubezpieczacie swoje pociechy? Liczę na wszelkie rady dotyczące tej kwestii.
Też często jeżdżę za granicę na wycieczki i zawsze razem pilnujemy tego, by nie zapomnieć się ubezpieczyć. Zawsze w takim wypadku mam pod ręką porównywarkę ubezpieczeń turystycznych polisaturystyczna, dzięki której w łatwy sposób mogę znaleźć odpowiednią ofertę i następnie pozyskać ubezpieczenie przez internet. Sam dobrze nie znam się na temacie ubezpieczeń i taka porównywarka zawsze ułatwia mi dokonanie właściwego wyboru.
Takie ubezpieczenia na życie. Moim zdaniem sprawdza się dobrze w przypadku nagłych wypadków. Widziałam coś takiego i przyznam, że oferta godna uwagi. Każdy by znalazł coś ciekawego dla Siebie i rodziny. Czasem nic się nie dzieje, a potem szok bo runęło całe nasz życie.
Jak dla mnie ubezpieczenie jest potrzebne, najlepiej rodzinne. Firma Vienna Life ma fajne propozycje. Dużo czytałam na ich stronie i wydaje mi się, że sprawdzą się pod wieloma względami.
Jestem podobnego zdania. Nie jest to wcale taki duży koszt a lepiej jest dmuchać na zimne. Niewykupienie ubezpieczenia na życie czy na mieszkanie jest objawem braku rozsądku. Nie jest to oszczędzenie dużej ilości pieniędzy, a w przypadku nieplanowanego wypadku możemy stracić sporo kasy....
Wiele szkół upiera sie ,ze ubezpieczenie w nich jest obowiazkowe. Proponowałabym jednak w to nie wierzyć ponieważ nie ma konieczności wykupywania takiego ubezpieczenia. Najlepiej porównajcie sobie pakiety w poszczególnych firmach i zdecydujcie się na pakiet, który oferuje największą sumę ubezpieczenia w stosunku do ceny jaką za to ubezpieczenie płacicie. Dobrą ofertę ma Nationale Nederlanden.