A ja mam dylemat, bo wzrok mi się pogorszył i nie mam pojęcia co powinnam wybrać. Soczewki wydają mi się bardziej komfortowe tylko że mam obawy jak to będzie z ich zakładaniem i czy nie dostanę jakiś podrażnień. Na okulary też nie jestem zdecydowana chociaż znalazłam ładne. Czy ktoś kto ma do czynienia z soczewkami albo wie coś na ten temat mógłby mi udzielić porady? Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.
Można kupić bardzo fajne okulary przeciwsłoneczne w dobrej cenie właśnie teraz. Niedawno trafiłam na fajną promocje. Tam teraz jest aż 70% przeceny na świetne markowe okulary. Jak już chcemy kupowac takie okulary to warto skorzystać z takich promocji.
Zdecydowanie okulary nosić warto - z ich pomocą można nie tylko skorygować wadę wzroku, ale również dodać sobie nieco uroku. Miejsc, w których można wspomniane okulary kupić nie brakuje.
Okulary na pewno dodają uroku, sprawiają, że mało ciekawa twarz staje się atrakcyjniejsza. Jestem zdecydowanie za soczewkami, wygodne i dające poczucie komfortu. Przy nich zapominam, że mam wadę wzroku, nie muszę rezygnować z mojego ulubionego aerobiku. Noszę soczewki już ponad 2 lata, są to soczewki miesięczne, które kosztują 19,99 zł. do tego dokupuję płyn i nie jest to znowu duży koszt. Ale każdy nosi to w czym czuje się najlepiej.
Nie polecam zapominać również o regularnym badaniu sobie wzroku. Bo to również ma bardzo duże znaczenie. Badania powinniśmy wykonywać co minimum 2 lata Szczególnie jeśli mamy tutaj dodatkowe schorzenia takie jak astygmatyzm...
Zagłuszanie bólu na jakiś czas sprawia, że powraca ze zdwojoną siłą.
Dobrze jest rownież wybrać się stacjonarnie - szczególnie jeśli dobiera się okulary przeciwsłoneczne dla dziecka.
Musisz pójść do optyka i poprzymierzać, inaczej się nie da dopasować okularów, dzieci jak i dorośli nie mają identycznych głów, nosów...
Ze swojej strony polecam zamówienie okularów w sieci, sklepy internetowe miewają o wiele korzystniejsze ceny na okulary przeciwsłoneczne i znacznie wiekszy wybór ( również modeli dla maluchów).
Sama w ostatnim czasie zamawiam głównie przez internet.