Oj, to nieciekawie! Macie pewność, ze to z przedszkola? Bo jeśli nie to lepiej ustalić na 100% źródło, skąd się wzięły gnidy wszy, żeby w przyszłości znowu ich nie złapać. I pytanie, czy w przedszkolu wiedzą, że jest wszawica?
Jak najszybciej zacznij też leczenie!!! W aptece są środki w spray'u, które są bardzo skuteczne. Farmaceuta wszystko Ci wyjaśni.
Powiadom też rodziców kolegów siostrzeńca.
Niestety w przedszkolach wszawica to częsty problem i sama przerabiałam ją z obojgiem dzieci. Przyznam się szczerze, że zanim okazało się, że się tym zaraziły, nie miałam pojęcia o tym, jak wytępić wszy. Na szczęście w sieci znalazłam wyczerpujące informacje na ten temat, szybko pobiegłam po niezbędne rzeczy do apteki i udało się mi z nimi uporać bz drastycznego obcinania włosów dzieciom na bardzo krótko.
No niestety wbrew pozorom czasami ten problem jeszcze się pojawia w przedszkolach i szkołach. Jeśli już nasze dziecko się zarazi, pomóc może Nitolic - bardzo skuteczny środek zwalczający wszy i gnidy. Ale można również stosować Nitolic Prevent, czyli specjalny spray, który chroni przed zarażeniem się wszawicą. Na szczęście żyjemy w takich czasach, kiedy można z tym walczyć
Biorąc pod uwagę, że nie każdy zdaje sobie sprawę jak niebezpieczne moga być wszy, warto jest przeczytać chociażby ten artykuł informatorzdrowia.pl/wszy-lonowe-objawy-leczenie i dowiedzieć się z niego czegoś na ten temat. Warto też czytać takie publikacje aby wiedzieć jak w razie czego leczy sie takie "schorzenia"
Będzie frazes, ale... łatwiej zapobiegać, niż leczyć ja od czasu jak poznałam taki środek Pipi Nitolic Prevent Plus, w ogóle nie martwię się o włosy moich dzieciaków.
Dzięki stosowaniu tego cuda nigdy nie zaraziły się wszawicą, nawet podczas plagi w szkole. I na szczęście ich włosy ślicznie pachną