Obsługa biura - korzystacie z innych firm ?
Re: Obsługa biura - korzystacie z innych firm ?
Ja korzystam tylko z doradcy podatkowego Mikołów z jasta.pl. To jest akurat taka dziedzina, na której kompletnie się nie znam, więc wolę mieć od tego sprawdzonego specjalistę.
Niestety niektóre sprawy i tak trzeba załatwić osobiście. Ale jeśli ktoś może nas wyręczyć np. w księgowości lub sprawach kadrowych, to czemu nie?
My z innej firmy korzystamy tylko w momencie, gdy potrzebujemy tłumaczeń technicznych dokumentów;) zlecamy to wtedy do biura tłumaczeń, bo tłumacza na etacie się nam nie opłaca zatrudniać, a tak mamy wysoką jakość usługi w dobrej cenie;)
A zdecydowałyście się np. na sprzątanie biur? chyba bez sprzątaczki trudno utrzymać porządek w firmie prawda?
Outsourcing jest tak popularny, że chyba nie sposób znaleźć firme, która wszystko robi we własnym zakresie. To świetnie rozwiązanie!
Pojawiło się ostatnio trochę różnych firm świadczących własnie takie usługi. Ale warto poświecić trochę czasu by zapoznać się z ich ofertami i wybrać tą najbardziej konkretną. Ja poświeciłam na to trochę czasu i udało mi się trafić na ofertę tej firmy msservices.pl, świadczą wiele tego typu usług. Widać, ze posiadają doświadczenie dlatego też warto im zaufać.
-
Nie do końca obsługa księgowa, ale my korzystamy z urządzeń Unicardu do rejestracji czasu pracy.
Ja ostatnio szukałam programu w którym będę mogła rozliczyć przebiegi samochodów firmowych. Trafiłam na https://wfirma.pl/kilometrowka-online i chyba zamówię sobie ten program. Umożliwia samodzielną księgowość, szybkie i proste przeliczenie przebiegu do PIT i VAT. Poza tym można dodać trasy a system później będzie je podpowiadał co pozwoli zaoszczędzić sporo czasu
Ja nie mam księgowości wewnątrz firmy więc obsługę rachunkową zlecałam na zewnątrz. Dla wygody skorzystałam z firmy online i zdecydowanie oszczędziło mi to mnóstwo czasu i zachodu. Dokumentację do rozliczeń przekazuję kurierem bezpośrednio do tej firmy i mam dostęp do ich platformy online. Trzymam więc rękę na pulsie, jak wygląda postęp prac np. wpłat do ZUS-u. Przynajmniej mam problem z głowy i nie muszę szukać na gwałt jakiejś księgowej.
Zdecydowanie warto. Nie oszukujmy się, księgowość zajmuje dużo czasu, a ten czas mogłybyśmy poświęcić na zarabianie pieniędzy, zamiast na zabawę z papierkami. Lepiej skorzystać z firm takich jak bilansy.pl i nie musieć samemu zajmować się wszystkimi formalnościami.