Ja korzystam z usług kancelarii podatkowej WIOL. To duża pomoc, mam pewność, że w papierach mam porządek, pamiętają o wszystkich terminach;) i zawsze mam wszystko dobrze rozliczone.
Ja wszystko robię sama w firmie. Wystawiam faktury, ogarniam papiery itd. Księgowa nie jest mi potrzebna. Ostatnio trafiłam na Faktura Small Business od Mega Tech i chyba zacznę korzystać z tego oprogramowania. Licencja jest dożywotnia a sam program dość prosty w obsłudze. Czy ktoś z was korzysta z niego?
No czasami nie wszystko jest takie kolorowe i trzeba korzystać z usług innych firm. Chodzi mi o takie sytuacje kiedy już naprawdę nie mamy pomysłu. Mój znajomy, który prowadzi firmę transportową, ostatnio pomógł sobie takim rozwiązaniem proponowanym na stronie edenred.pl/pl/zarzadzanie-flota-samochodowa no i z tego co wiem to na razie sobie wszystko chwali. Więc czasami po prostu warto jest nam skorzystać z usług innych firm.
Ja korzystam z takich usług, nie tylko z księgowości czy kadr, ale również z wirtualnego biura;) wybrałam rachmistrzowie.pl wszystko rzetelnie i zawsze na czas;)
Rachmistrzowie - doświadczenie i sumienność w sprawach podatkowych.
Ja cały czas szukam tanich i dobrych rozwiązań do firmy. Chyba wprowadzę takie call center w firmie. na pewno ułatwi to nam kontakty z klientami i usprawni pracę. Bardzo mi na tym zależy bo ostatnio nic nie idzie.
Jeżeli chodzi o zewnętrze biuro rachunkowe to nie. Mamy wewnętrzną księgowość. Aczkolwiek, aby księgowym było łatwiej wprowadziliśmy e-faktury. Teraz spędzają mniej czasu na wysyłanie klasycznych faktur, więc mają go więcej na inne obowiązki. Obsługa e-faktur jest bardzo prosta, więc dają sobie z nimi świetnie radę. O dokładnych korzyściach płynących z e-faktur można znaleźć na http://www.efaktury.biz/korzysci/ Główna to oszczędności, ale jest ich o wiele więcej. Moim zdaniem warto, chociażby przez to, że szybciej trafiają do kontrahentów.