Prowadzę firma już od roku i w sumie ciężko mi wszystkie obowiązki wykonywać. Dokładnie chodzi mi o księgowość, stanie po urzędach itd. Słyszałam coś o firmach, co zajmują się kompleksową obsługa biura. Ktoś z was korzysta/ korzystał z takich usług? Jakie wrażenia? Co mi możecie polecić?
Jeśli się nie znasz dobrze na księgowości , to lepiej nie rób tego samemu.Jestem zdania, że należ skupić się na rozwoju swojej firmy i wykonywać to co potrafimy najlepiej, a resztą niech zajmą się specjaliści od podatków i księgowości.
Widzisz tylko mi nie chodzi tylko o obsługę podatkową. Szukam jakiejś profesjonalnej firmy, która ogarnie księgowość, obsługę prawna, latanie po urzędach. A Twoja firma chyba tego nie oferuje...
Tylko ze spece od podatków, nie odbiorą Twojej korespondencji i Twoich telefonów. Ja korzystam z usług wirtualnego biura i oni załatwiają to wszystko za mnie. Nie tylko, to co wcześniej napisałam, ale tez rozliczają mnie, czy jak trzeba świadczą usługi prawne. Nazwa biura to officepoland.eu, tam masz wszystko. Możesz się z nimi skontaktować, to się wszystkiego dowiesz. Ja Ci ich z czystym sumieniem mogę polecić.
Ja też korzystam z wirtualnego biura i jestem bardzo zadowolona ze współpracy. Moim znajomi też zdecydowali się na taką usługę i jak do tej pory - nie żałują. Ceny również są dość przystępne.
Najlepiej wejdź na strony poszczególnych firm, tam będziesz miał podany aktualny cennik. Ja nie wiem, jakie są ceny orientacyjne, ale na pewno to zależy od atrakcyjności adresu oraz od tego, co wchodzi w zakres obowiązków danego biura.
Nie słyszałam jeszcze o czymś takim jak wirtualne biuro, ale poszperałam nieco w sieci i wygląda to naprawdę obiecująco. Sama nie odczuwam potrzeby, aby na tę chwilę posiadać biuro, bo moja firma jest jeszcze bardzo malutka;), ale może kiedyś się na to zdecyduję. A ceny są różne, to wszystko zależy od zakresu usług danego biura i chyba tez od jego konkretnego adresu.
Praktycznie każdy doradca podatkowy zajmuje się księgowością i reprezentowaniem swojego klienta przed instytucjami. Sprawdź ofertę takich biur w Twojej okolicy. Stanie w kolejkach i dokumentacje będziesz mieć z głowy