Mam firmę budowlaną i szukam jakiejś hali na wynajem pod magazyn. Orientujecie się może w temacie. Jeśli chodzi o jakąś lokalizację to zależy mi żeby to był Poznań lub okolice. Znalazłam bardzo ciekawą ofertę http://www.warehouses.pl/hale-i-magazyn ... ,list.html Co sądzicie o tym ? Liczę na Waszą opinię w tej sprawie. Bardzo mi zależy na czasie.
Szczerze mówiąc to czasami bardziej opłaca się postawić magazyn niż go wynajmować. Tak wydasz jednocześnie większą kwotę, ale wiesz że to jest już Twoje i możesz zrobić z tym co chcesz. Dla porównania zobacz sobie ile kosztuje postawienie hali z której będziesz sam korzystać. A jak już nie będzie potrzebna, to sam wynajmiesz i zaczniesz zarabiać. Jeśli masz możliwość zainwestowania to tak zrób.
No jeżeli by jednak ktoś z was chciał przenieść taki magazyn lub coś przewieść większego do magazynów, to warto pomyśleć o transporcie z firmą: hussar-gruppa.com , która także zajmuje się spedycją, logistyką, transportem itp. Sprawnie, szybko i na czas wedle umów zawartych z klientami.
Czasami lepiej zainwestować w budowę niż wynajem, bo nawet jak Ci biznes nie pójdzie to zawsze magazyn można komuś wynająć. Sama budowa też nie musi być kosztowna jak dobierzesz odpowiednich fachowców. Tu w kwestii specjalistów od posadzek przemysłowych dolnośląskie na zarembaposadzki.pl jest duży wybór. Ponadto są też firmy wykańczające takie obiekty. Trzeba zainwestować, ale masz pewność, że się zwróci.
W firmie Buttimer możecie sobie zamówić przenośniki taśmowe do magazynu. Jeśli w waszych magazynach przechowywane są materiały sypkie, to jest to niezbędny sprzęt do obsługi takiego magazynu.
Ja bym była bardziej ciekawa czy takie magazyny posiadają już we swoim wyposażeniu takie regały półkowe niż takie odśnieżanie! Nie mam pojęcia jak to jest z nim :-/ ale dajcie info jak wiecie.
A napisz jeszcze do czego ma być ten magazyn? Co chcesz tam trzymać albo ewentualnie produkować? Pytam, bo nie wiem czy będzie potrzebne wyposażenie i z pojemnikami na butelki, albo coś podobnego? Ciężko pomóc kiedy się nie wie w czym.