A mi się wydaje, że jednak na markę, w przypadku sprzętu AGD to jednak zazwyczaj przekłada się na jakość. Lepiej chyba zainwestować w lepszą pralkę, która posłuży nam lata niż raz zaoszczędzić, ale wymieniać ją po roku.
Ja zazwyczaj patrzę na energooszczędność oraz jakość wykonana. Ostatnio kupiłam pralkę Kernau. Naprawdę bardzo fajna. Jest na nią 5 lat gwarancji oraz ma kilka ciekawych programów. Najbardziej zależało mi na programie dla alergików. Teraz to chyba już nie patrzy się na markę a na długość gwarancji – mam swego rodzaju pewność co do tego ile sprzęt mi posłuży.
A ja się zastanawiam nad zakupem pralko-suszarki. Wiem, że Candy ma ich całkiem duży wybór. Zależy mi na tym, aby taka suszarka miała dużą pojemność bo przy dzieciach jest trochę tego prania. Bardzo fajną opcją jest też możliwość obsługi takiej suszarki ze smartfona. Może któraś z Was ma u siebie taką pralkę?
Ja zwracam szczególną uwagę na oszczędność pralki. Moja poprzednia pralka z uwagi na to, że była już dość stara, pobierała straszne ilości prądu. Teraz wybrałam pralkę Zelmer ZEW 10A10PL , która jest najwyższej klasy energetycznej A+++ i dodatkowo posiada system automatyki wagowej, który dopiera odpowiednią ilość wody do wagi prania. Poza tym, ma wiele innych atutów, których nie miała jej poprzedniczka, np. opcja start/pauza, dzięki której można dołożyć rzeczy już po uruchomieniu pralki, albo opóźniony start.
Ja póki co pralkę na razie sprawną mam, ale kupiłam babci. To pralka qdrive, bardzo innowacyjna pralka. Przede wszystkim możemy sobie ustawić pranie, w tedy kiedy nas nie ma w domu i pralka pierze sama, ponadto ma bardzo przydatną opcję -mianowicie można wrzucać ciuchy do pralki w trakcie prania, jak dla mnie rewelacja, bo często czegoś zapominam wrzucić.