U nas też problem z dobrymi restauracjami. Ale jak tylko jestem w Krakowie, to wpadam do restauracji Mekong. Maja kuchnie orientalną, którą bardzo lubię. Szkoda, że u nas nikt nie pomyśli o takim rozwiązaniu.
moja ciocia prowadzi podobny lokal i powiem ci że 80% to klimat i jakość dań a 20% to organizacja prayc kelnerów i kuchni Ma np program do gastronomii gdzie kuchnia od razu dostaje wydruk zamówienia a kelnerzy przyjmują zamówienia na tablet, bajer fajny i nawet to przyciąga ciekawych klientów
Bardzo fajna jest Karczma Soplicowo w Warszawie, polecam serdecznie, bo jedzonko bardzo smaczne, porcje duże, a do tego naprawdę miła, przytulna atmosfera
Zróżnicowaną kuchnię mają w Barze&Restauracji Bubbles na Placu Piłsudskiego. Fajny klimat - dobre szampany. Dla mnie niezawodni- dosc tani zważając na jakośc, smacznie i lokal klimatyczny
Ja bylam już kilka razy w restauracji Chata z Zalipia w Sarnowie. Nie dość, że mają pyszne jedzenie, to jeszcze wystrój restauracji jest niesamowity. Taki typowo staropolski, z piecem i malowidłami na ścianach.
Jeśli szukasz dobrej restauracji to ja Ci polecam Pizzeria Rustica Stalowa Wola - ostatnio odwiedziłam przyjaciółkę w stalowej i zamówiłyśmy stamtąd pizzę - najlepsza jaką kiedykolwiek jadłam. Przepyszna, duża, dobre składniki.
Ja polecam restaurację Casa Italia w Warszawie. W wakacje miałem tak okazję być i w dodatku załapać się na kosztowanie grappy Müller Thurgau z winnicy Villa de Varda Bardzo ciekawy smakowo włoski alkohol. Bardzo dobrze sprawdził się jako aperitif, choć jak dowiedziałem się, że ma to 40% to wydawało mi się, że przed obiadem jest trochę za mocny. Ale smakował nawet mojej partnerce - więc było ok.