Zgadza się, że u nas w Polsce nie ma zwyczaju jadania w restauracjach. Niestety wynika to chyba z zamożności naszych rodaków. Trudno polecić jedną dobrą restaurację, ponieważ jest tak wiele kuchni regionalnych, krajowych itp. Przykładowo najlepszą zupę grzybową jadłam jesienią w restauracji "statku" przy drodze nr 7 pomiędzy Warszawą a Olsztynkiem. Dokładnego miejsca nie pamiętam.
Ja przeważnie zamawiam pizzę za pomocą portalu skubacz.pl/pizza/krakow . Po prostu wbijam swój adres i wyskakują mi pizzerie, które są w stanie dowieść pizzę pod mój adres. Czytamy również opinię klientów i wiemy czy pizza dojedzie zimna czy ciepła Lubimy zjeść dobrą pizzę przed dobrym filmem w domu
Ja jem w restauracjach, ale nie częściej niż raz w tygodniu, bo na częstsze mnie nie stać. Na szczęście znalazłam fajną pizzerie, która ma bardzo dobrą pizze w dość niskiej cenie, a mowa o AL CAPONE w Poznaniu na Winogradach. Niestety coraz ciężej jest znaleźć dobrą pizzerie i w ogóle restauracje, która miałaby przystępne ceny.
Jadanie w restauracjach raczej rzadko mi się zdarza, najczęściej jest to pora wakacji, lub delegacja. Bardzo lubię jak jestem w Krakowie zachodzić do
restauracji Mekong, jest to kuchnia orientalna. Mnie najbardziej smakuje u nich kaczka.
Nie jem w restauracjach, bo kilka razy zdarzyło mi się, że dostałem nieświeże jedzenie i zraziłem się do nich. Zdecydowanie wolę przygotować posiłek w domu. Wtedy przynajmniej wiem co jem.
Mam takie małe pytanko - w jakiej restauracji można się napić takiego cydru słowiańskiego? Wie ktoś może? Tak właśnie przeglądam strony poszczególnych lokali i nie widzę, żeby w ogóle w karcie alkoholi miały cydr. Jeśli ktoś coś wie na ten temat, to proszę o info.
Jak już jem w restauracji to szukam takiej która serwuje polskie dania. Najbardziej je lubię. A ze często podróżuje to mam okazje w różnych miastach Polski jadać Za tydzień jadę do Bydgoszczy i oczywiście przegladam restauracje bydgoszcz. Nie będę mieć daleko a miejsce jest naprawde klimatyczne. No i dania kuchni polskiej