My z mężem wybraliśmy dom i jesteśmy zadowoleni Problem był tylko taki, że nie mamy sąsiadów... No a zawsze u sąsiadki zostawiałam zapasowy klucz do domu, jakbym zapomniała czy zgubiła. Teraz postanowiliśmy z mężem po prostu dorobić klucze do domu i mamy je w różnych miejscach- na przykład w aucie Dzięki temu jesteśmy zabezpieczeni! Zawsze warto mieć dodatkowy klucz.
To już wszystko zależy tylko od Was. Skoro mieszkacie w stolicy i chcecie się wyprowadzić w spokojniejsze miejsce, to może dobrym pomysłem będzie dla Was Wiktoria Osiedle powstające w Malcanowie. Znajduje się ono przy powstającym węźle Południowej Obwodnicy Warszawy, więc z dojazdem do pracy nie będziecie mieli problemu. A biorąc pod uwagę ceny o połowę niższe niż w stolicy, temat jest dla mnie jeszcze bardziej interesujący
Zdecydowaliśmy się z mężem na zakup nowego domu, sprawdzałam wolne nieruchomości zlokalizowane na osiedlu Sosnowy Park. Przede wszystkim zależy mi na spokojnej okolicy, która będzie odpowiednim środowiskiem dla dorastających dzieciaków. Decydując się na taką inwestycję, trzeba wziąć pod uwagę wiele czynników.
Dla mnie lepsze jest oczywiście mieszkanie bo uważam że wygodniej jest mieszkać w mieszkaniu w dobrej lokalizacji i na nowoczesnym osiedlu, takim ja na przykład to które buduje Atal na Pradze Południe
Mówi się że dzisiaj warto kupować mieszkania lub domy z nowego budownictwa, co jest kompletną nieprawdą. Czasami to właśnie stare budownictwo oferuje o wiele lepsze warunki w swojej klasie cenowej czy lokalizacji. Dlatego warto spróbować ocenić czy budynek w starym budownictwie nie jest jakoś mocno uszkodzony, sypie się, etc. Polecam poradzić się na przykład rzeczoznawcy budowlanego, który wyda dobrą ekspertyzę. Różnica cenowa jest kolosalna, a satysfakcja jeszcze większa jak uda się znaleźć swoje nowe lokum.