Jak radzicie sobie z zatwardzeniem? Stosujecie raczej naturalne metody, czy leki? Zatwardzenie nie jest niczym przyjemnym. Przy tego typu problemach doskwierają najróżniejsze dolegliwości, a samo wypróżnianie po dłuższym czasie jest bardzo nieprzyjemne, bolesne.
Stosowałam domowe sposoby i różnie z tym było. Koleżanka poleciła mi saszetki xenna balance, to proszek do rozpuszczania w wodzie i faktycznie się u mnie sprawdziło. A miałam przewlekłe zaparcia, bo ten środek działa właśnie na takie długotrwałe problemy.
Mam sprawdzony i niezawodny sposób na takie problemy. Czopek eva qu - bezpieczny, działa szybko ( u mnie to 10-15 minut), ale bez efektu przeczyszczenia. Co ważne, można je stosować w ciąży i w czasie karmienia piersią. Są w pelni bezpieczna dla dziecka i matki - naturalne i działają wyłącznie miejscowo.
My też znany te czopki - ja akurat stosuje czopki Eva Qu - Bambini, bo to nasza pierwszoklasistka ma problemy z zaparciami. Faktycznie bardzo skuteczne i szybko działają, a moim zdaniem przy dziecku to szczególnie ważne, żeby ulga była szybka.
Oj nie... nie jestem zwolenniczką czopków. Dla mnie to katorga pakować je w siebie ;p poza tym nie wiem czy rzeczywiscie czopki rozwiązują problem problemów jelitowych. Może jednorazowo owszem, ale chyba najważniejsze jest skupienie się na wyeliminowaniu przyczyny, stąd tez jak ktoś ma problemy jelitowe, to raczej powinien się skupić na dopracowaniu diety i oczywiscie zadbać o probiotyk najlepiej taki sprawdzony, z rekomendacją jak np. sanprobi ibs w kroplach
Ostatnio przesunięty w górę 13 maja 2023 01:53 przez: Anonymous.