Kobieto, w wielu państwowych przychodniach raczej Cię po prostu nie przyjmą, to jakiś absurd ale tak się niestety dzieje. Dlatego my z rodziną chodzimy do Luxmedu jeśli musimy wykonać jakieś badania. Diagnostyka stoi tam na bardzo wysokim poziomie i nie czeka się w kilkumiesięcznych kolejkach. Moja mama do Warszawskiej placówki przy Kasprzaka dostała się na USG z dnia na dzień. Badania nie są drogie ale z tego co się orientuję niektóre punkty Lux Med mają z NFZ podpisaną umowę a co za tym idzie jest też możliwość bezpłatnych badań.
Zależy jakie miasto. Ja w Dąbrowie Górniczej korzystam od lat z pomocy - med-lab. Wiem ze na 100% przestrzegają zasad bezpieczeństwa, ale staram umawiać sie w godzinach najmniej zatłoczonych
Wolę prywatnie bo przynajmniej kierują badania diagnostyczne, w tym cytologię. Mój ostatni wynik zaniepokoił mojego ginekologa ale zalecił mi papilocare a ten żel przyspiesza proces gojenia zmian na szyjce macicy i pomaga przywrócić prawidłowy stan fizjologiczny.
Ja chodze do lekarzy prywatnie, zwłaszcza do ginekologa kiedy chciałam antykoncepcję i było warto bo na początku myślałam o plastrach ale ginekolog poradziła mi że lepsze na początek są niskodawkowe tabletki vines i już przy nich zostałam
Ja prywatnie chodzę na badania usg jamy brzusznej. W państwowych gabinetach kolejki na parę miesięcy do przodu.
Ja tak samo jak @mamuśka58, prywatnie robię badania usg. Korzystam z usług Multi Med w Warszawie. Nowoczesna placówka, z bardzo dobrym personelem lekarsko – pielęgniarskim. Cenowo też jak dla mnie bardzo optymalnie i mają dobre pakiety.
A wyobrażasz sobie w tej chwili inaczej niż prywatnie? Niby płaci się to ubezpieczenie zdrowotne, ale jak przyjdzie co do czego, to na wizytę czeka się miesiącami, a na zabiegi latami.