Od miesiąca stale przeglądam portale z ofertami mieszkań na sprzedaż. Jestem załamany, bo nic nie zgadza się z opisem nieruchomości z ogłoszenia. Nie chce mi się już chodzić na bezsensowne oględziny, więc teraz zamówiłem kilka raportów. Serwis sprawdzi dla mnie stan prawny mieszkań, dowie się, jacy są sąsiedzi, gdzie są szkoły, sklepy, przystanki autobusowe, a nawet przygotuje dla mnie zdjęcia, które to potwierdzą. W końcu nie będę tracić czasu, żeby rozmawiać z nieuczciwymi sprzedawcami.
Uważam, że inwestycja w nieruchomość to bardzo dobre rozwiązanie. To są pieniądze dobrze ulokowane bo nieruchomości nie tracą na wartości. Po remoncie można takie mieszkanie też wynajmować - i niczym nie trzeba się przejmować bo są takie opcje jak zarządzanie. Jest to moim zdaniem bardzo wygodne.
Decydując się na inwestycję w mieszkania, warto robić to z pomocą biura nieruchomości. Unikniesz tym sposobem ewentualnych bubli i nieporozumień. Ja na przykład kilka mieszkań, zgodnych z moim planem, zakupiłem dzięki Home Trader - warto było postawić właśnie na nich!
Zgadzam się, podobnie jest w przypadku sprzedaży mieszkania. Pomoc pośrednika może przyśpieszyć znalezienie najemcy bądź kupca. Samemu można podejmować się takich rzeczy mając już jakieś doświadczenie.
My wybraliśmy nowe mieszkanie od dewelopera APM Development, nie zdecydowałabym się na rynek wtórny, zależało mi na nowoczesnym budownictwie i konkretnej lokalizacji. Wybraliśmy inwestycję Apartamenty Nowy Marysin i jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wyboru Z wynajmem mieszania nie będziemy mieli najmniejszych problemów.
Przede wszystkim jak kupujecie mieszkanie to ale warto zainwestować w notariusza odpowiedniego. Ja kupując swój lokal w Kielcach, skorzystałam z usług Pani Karoliny Gajek. Pełny profesjonalizm oraz usługi świadczone na najwyższym poziomie merytorycznym. Problemów nie było żądnych, bardzo szybko sprawa została rozwiązana
Inwestycja w mieszkania to z pewnością intratny interes z ogromnym potencjałem, sporo można na tym zarobić. Nie zapominajmy jednak, że branża nieruchomościowa wymaga także i sporo wiedzy – warto jest nieustannie trzymać rękę na pulsie i dowiadywać się, co w trawie piszczy .