Ja powiem szczerze, że bałabym się jednak inwestować w pary walutowe, bo po pierwsze posiadam zbyt małą wiedzę na ten temat, a po drugie jednak mogłoby się to wiązać z wysokim ryzykiem. Bądź co bądź, jeżeli chcemy nabyć waluty w korzystnych cenach, na pewno warto zwrócić uwagę na taką ofertę jak w ergokantor.pl. Przede wszystkim można tam liczyć na najkorzystniejszy przelicznik na rynku, dużo lepszy niż w bankach, a co więcej transakcjom nie towarzyszą wysokie opłaty.
Najpewniejszy sposób inwestowania. Jak ma się pieniądze leżące to lepiej je zainwestować w mieszkanie i mieć pieniądze z czynszu. Można dodatkowo liczyć na wzrost wartości mieszkania, ale to bywa z tym różnie.
Opłaca się inwestować w zakup nieruchomości pod wynajem ale pod warunkiem, że będziesz sprawdzać najemców nie mniej rygorystycznie niż czynią to banki wobec kredytobiorców. Bo wynajem to taki rodzaj kredytu, po prostu.
Też uważam, że inwestycja w nieruchomości to dobry wybór. Szczególnie jak się popatrzy jak się kształtują trendy jeśli chodzi o ceny za metr w większych miastach (głównie w Warszawie). Zakup apartamentu powinien dać pewny zwrot z inwestycji co najmniej w wysokości 7%. Żadna lokata czy konto nie da nam takiego zysku.
Nie każdy dysponuje takimi zasobami finansowymi, aby móc pozwolić sobie na zakup mieszkania pod inwestycję. Uważam, że rozsądniejszym rozwiązaniem jest zainwestowanie swoich środków w fundusze inwestycyjne poprzez platformę viennalife.pl . Nie powinno również zapominać się o dywersyfikacji swoich inwestycji...
Prawda jest taka, że obecnie ludzie inwestują praktycznie we wszystko. Ja sama wychodzę z założenia, że najpewniej jest inwestować w nieruchomości. I mimo, że sama jeszcze nie zaczęłam to wiele czytalam na ten temat. Myślę także nad jakimś szkoleniem w tym zakresie. Niemniej jednak, na stronie Pawła Albrechta przeczytałam o inwestowaniu w nieruchomości pod wynajem.
Myślę, że inwestowanie w mieszkania jak najbardziej ma sens. Wiadomo, najpierw należy przede wszystkim zweryfikować nasze możliwości i dokładnie "wczytać" się w temat, zanim podejmiemy taką decyzję, ale jeśli w naszym przypadku nie widzimy szczególnych przeciwwskazań, to czemu nie. Zwłaszcza, że obecnie na rynku są naprawdę fajne, tanie nowe mieszkania, które uda nam się błyskawicznie wynająć
My nasze pierwsze mieszkanie wynajmujemy w celach inwestycyjnych i jest to bardzo dobry sposób na comiesięczny zysk. Teraz oglądamy nowe inwestycje w Warszawie, na oku mamy w sumie Nowe Bemowo dewelopera APM Development, aby je kupić i też na nim w ten sposób zarabiać, w przyszłości mogłoby też być dla naszych dzieci. Grunt to dobra lokalizacja, dobry standard wykonania no i przy kupnie też na pewno renoma i stabilna sytuacja dewelopera jest istotna.
Ja mysle o kupnie kawalerki w łodzi żeby ja wynajmować studentom, myślicie ze to dobry pomysł, bo podoba mi się lokal w senatorskiej 29 30 metrow, pokoik lazienka kuchnia i blisko do centrum na jakies imprezy czy cos, studenci chyba na to patrza.