Jeśli nie znasz się na giełdzie to nie radzę inwestować tam pieniędzy. Ja na Twoim miejscu wybrałabym lokatę krótkoterminową np w skoku wołomin. Do 31 lipca można u nich założyć lokatę na piątkę z oprocentowaniem 5,5%. Oprocentowanie jest stałe a wpłata minimalna wynosi 10 tysięcy. Oferta jak dla mnie całkiem niezła, jedyne co mi w niej nie pasuje to, to że jest nieodnawialna, a szkoda bo można by naprawdę dużo na niej zarobić. Chociaż przez miesiąc wpłacając kwotę minimalną zarobki nie będą wcale złe.
Z góry odradzam grę na giełdzie bo możesz sporo na tym stracić jeśli się nie znasz. Na Twoim miejscu wybrałabym lokatę lub konto oszczędnościowe. Niedawno widziałam na http://direct.money.pl/artykuly/inwesty ... 00000.html listę najbardziej opłacalnych kont i jak dla mnie naprawdę mają dobre oprocentowanie. Zastanawiam się nad założeniem oszczędnościowego w getin banku.
Jak masz trochę gotówki to możesz udzielać pożyczek prywatnych pożyczasz 1000zł na 30dni, ktoś Ci oddaje 1300 zarejestruj się na szybkigrosz.pl jako inwestor