Czy możecie podpowiedzieć gdzie udać się po ofertę na finansowanie firmy? Jaki bank ma najlepsze warunki. Czy kto z Was korzysta może z Finiaty, jak to wygląda w praktyce?
Każdy pewnie Ci powie, że najlepiej udać się do banku. Ale nieraz już słyszałam, że dla biznesu nie do końca warto współpracować z bankami. Może i warto zobaczyć co nam zaoferują i na jakich warunkach, ale też warto udać się do czegoś pozabankowego. Takich możliwości jest dużo. Pytanie tylko jakie warunki kredytowania nam zaproponują, bo to to jest kluczowe.
Ale na jakims forum czytałam własnie o tym, że obecnie banki mają duże wymagania co do dokumentów w przypadku kredytowania firmy. A czasami jest tak, że pieniądze w firmie potrzebujemy na już. Oczywiście pewnie trzeba by sprawdzić oprocentowanie i porównać. Ale na finiata.pl ciekawe jest to, że pieniądze można wypłacać od razu i linia kredytowa jest do 6 miesięcy. Na stronie wygląda to bardzo ciekawie, pytanie tylko jak w rzeczywistości.
Wszystko zależy od branży, w której się poruszacie. Jeśli mówimy o branży medycznej, to z całą pewnością warto sprawdzić takie finansowanie, jakie oferuje BFF MEDFinance. Dzięki temu będziecie w stanie odpowiednio dopasować kwotę i spłatę dla Waszych potrzeb.
No branża medyczna to nie my, więc ta opcja o której piszesz w naszym wypadku odpada. Z ciekawości na stronie Finiaty skorzystałam z kalkulatora linii kredytowej i przy kwocie 10 tysięcy do oddania będzie niecałe 11 tysięcy, czyli finansowo ok, ale nie trzeba przecież wypłacać od razu całego limitu i właśnie o to chodzi. Ciekawa jestem czy ktoś z ich oferty korzysta?
Ja jeszcze nie, ale czytałam na tej stronie i muszę przyznać, ze wygląda dość ciekawie. Z tego co rozumiem, to wystarczy zarejestrować się i czekać na decyzje, a ona jest bardzo szybko. Też z chęcia bym poznała opinie osób, które z tej linii kredytowej korzystają.
Ja 6 miesięcy temu skorzystałem z oferty Finiaty i sobie chwalę. Instalujesz aplikacje np. w telefonie i wysyłasz wniosek, decyzja była bardzo szybko i już od razu mogłem wypłacić pieniądze z posiadanego limitu, wniosiłem o max 10 tysięcy a skorzystałem z 2 tysięcy. Raty rozłożone są na 6 miesiacy, ale zapłaciłem od razu. Jeśli komuś zależy na czasie to Finiata jest ok.
Minimum 6 miesięcy, do wniosku musisz załączyć ostatnie 6 miesięcy wyciągów z konta. Tak przynajmniej poinformował mnie konsultant na stronie Finiaty. Masz tam czas online, lub możesz wysłać wiadomość przez ich profil na Facebooku i się wszystkiego dowiesz. Najlepiej zapytać u źródła, a można to zrobić online, więc nie trzeba marnować czas na stanie w banku.