Na DobrzeZamieszkasz.pl znajdziesz listę dokumentów potrzebną do kredytu hipotecznego dobrzezamieszkasz.pl/zebranie-dokumentacji-do-wniosku-kredytowego
Niektórzy z deweloperów oferują usługę jaką jest pomoc w uzyskaniu kredytu hipotecznego na mieszkanie.
Tak jest na przykład w przypadku kiedy będziecie chcieli kupić nowe mieszkania Kosakowo na Osiedlu Harmony Dębogórze od dewelopera DS Development.
Przy hipotece jest bardzo dużo formalności i papierologii. Ja bym sobie nie poradziła, gdyby nie pomoc doradcy finansowego. Możecie skorzystać z wiedzy ekspertów open.pl. Ich usługi są bezpłatne, pomagają skompletować dokumenty na podstawie oszacowanej zdolności kredytowej, a my oszczędzamy dzięki temu wiele czasu.
Wydaje mi się, ze teraz większość osób ma kredyt na mieszkanie lub dom. ja znalazłam niedawno ofertę biura nieruchomości i myślę o mieszkaniu w Rzeszowie. Chcę wziąć kredyt bo sama nie jestem w stanie odłożyć pieniędzy na własne mieszkanie a wynajem nie wchodzi w grę. Uważam, ze lepiej płacić kredyt niż wynajmowac.
Banki ciągle zmieniają warunki i kryteria na podstawie, których możemy starać się o kredyt hipoteczny. Większość osób marzy o własnym, choćby niewielkim, mieszkaniu. Trudno cały czas wynajmować pokój czy kawalerkę. Koszt wynajmu pokrywa część raty, więc wynajem nie opłaca się na dłuższą metę.
Z tymi pośrednikami to masz rację. Akurat kredyt hipoteczny to dość długofalowa decyzja i trzeba wiedzieć na co patrzeć, żeby wybrać najkorzystniejszą opcję. Ale nie brakuje i stacjonarnych pośredników, i takich online.
Przed wzięciem takiego kredytu warto się też zorientować, gdzie najbardziej opłaca się go wziąć i jakie raty mniej więcej będziemy płacić. Mi w wyborze kredytu bardzo pomógł ranking kredytów hipotecznych. Dowiedziałam się gdzie i jaką ratę będę mniej więcej płacić, co pomogło mi w wyborze najlepszego kredytu!
Jeśli chodzi o kredyt hipoteczny, to proponowałabym zajrzeć pod ten adres: totalmoney.pl - można znaleźć w nim ciekawy kalkulator rat, dzięki czemu można obliczyć ich wysokość.