Zgadzam się, SUV jest to idealne rozwiązanie dla rodzin, na tylnych siedzeniach mamy bardzo dużo miejsca, bagażnik jest pojemny oraz komfort podróżowania sprawia, że można wybrać się nawet na bardzo dalekie wyprawy.
Ja również uważam, że SUV to dobre rozwiązanie. Prezentuje się ładnie, jest pakowny oraz bardzo wygodny. Przed zakupem warto jednak poczytać sobie na różnych blogach o różnych modelach samochodów. Może jednak będziemy potrzebowali czegoś innego.
Samochodu dla rodziny, zwłaszcza większej warto poszukać wśród minivanów i kombi - to wygodne, przestronne auta z pojemnymi bagażnikami, dla rodziny nadają się w sam raz. Przy częstych podróżach całą rodziną warto do takiego auta zamówić dedykowane torby bagażowe - można dzięki nim zabrać ze sobą więcej bagaży, są też lżejsze i bardziej trwałe od innych rodzajów toreb.
Obecnie modniejsze stają się większe samochody, do których wejdzie sporo bagażu. Era maluchów już się skończyła. Społeczeństwo się bogaci, jeździmy coraz większymi wehikułami.
SUVy nie zawsze sprawdzają się przy rodzinie, zwłaszacza te z niższej półki cenowej są mało komfortowe.
wszystko zależy od budżetu, interesującego Cię wyposażenia, ilości osób i częstotliwości użytkowania.
Przewija się opel zafira i to jest w zasadzie tanie i w miarę oszczędne rozwiązanie dla rodziny. Jak będziesz kupować nie patrz na przebieg, tylko na zużycie elementów wyposażenia. ja wychodzę z założenia, że lepsze auto z 200k km przebiegu i rzetelna informacją, co było w nim robione, niż potencjalną skarbonkę z przebiegiem 150k km.
Ja zdecydowanie obstawiam Focusa, wygodny, mało pali, jednym słowem ekonomiczny. Teraz wlaśnie bym chcial kupić jeszcze przed wakacjami nowe auto, bo stare już nie nadaje sie na dalsze jazdy. Muszę też wymienić fotelik na Smart Kid Belt, który zapewnia bezpieczeństwo dziecku.
Samochód dla rodziny to na pewno musi być większy i też mieć spory bagażnik. Wiem, że jest sporo takich modeli. Można wybrać od razu większe auto z myślą o rodzinie.
Co do paliw to sprawdźcie sobie stację auto-benz na Niemcewicza w Gorzowie Wielkopolskim. Wysoka jakość paliwa i najlepsze w okolicy ceny, ja praktycznie tylko u nich już kupuję.