Ja zaczęłam swoją budowę domu ale będziemy resztę kończyć na wiosnę. Dom niestety stoi na terenie niskim i boimy się że jak będą ulewne deszcze woda będzie stała na posesji. Dlatego wspólnie z mężem postanowiliśmy żeby poszukać firmy która zajmuje się odwodnieniem terenu.
Najlepiej wynająć profesjonalną firmę budowlaną, która pomoże zrealizować to trudne przedsięwzięcie. Z okolic Podkarpacia mogę polecić firmę Fachman, która zajmuje się kompleksowo budową domów.
też zastanawiam sie nad jednym z domów modułowych. Mam wybrany projekt bez garażu ale w sumie nie jest to jakąś większą przeszkodą. Znalazłem świetne wiaty garażowe. W sam raz na nasz jeden samochód. Prezentują się duzo lepiej niż takie popularne blaszaki
Może rozejrzyj się na początku za projektami. Masz w ogóle już działkę? Bo to też jest ważne. Projekt dopiera się do działki, możesz mieć kilka propozycji i potem między tym szukać.
Budowa domu jednorodzinnego to duży projekt, tak więc warto się do niego na każdej płaszczyźnie dobrze przygotować Na pewno bardzo ważny jest wybór dobrej ekipy, ja mogę polecić Espiro Property z Warszawy
Warto też przy okazji poczytać o Technologiach Lokalizacji Podziemnej. Zanim zdecydujecie się na budowę domu, koniecznie pomyślcie o tym, aby sprawdzić grunt pod tym domem. W ziemi mogą znajdować się naprawdę różne rzeczy i warto to zweryfikować przed postawieniem na niej wymarzonego domu.
Warto wybrać dobrego kierownika budowy oraz architekta i potem wszystko juz pójdzie sprawnie. Co najwazniejsze wybór podłogi w domu nie powinien być przypadkowy, bedzie nam przecież służyc przez lata. Koleżanka zamawiała deski dębowe z Białegostoku i jest zachwycona. Mi też się bardzo podobają i sama zastanawiam się nad montażem takich u mnie. Co myślicie?