A macie jakiś pomysł na firmę dla rolnika? Mąż zaczyna myśleć dość poważnie o firmie remontowej. Ma jechać i pobiegać po urzędach by dowiedzieć się szczegółów. Ja szukam programów pomagających w prowadzeniu firmy. A że z wykształcenia jestem księgową, to od księgowości zaczęłam. Dotarłam do programu opracowanego z myślą o rolnikach FSB Rolnik i chyba będzie trzeba się nad tym programem pochylić. Za jego pomocą wystawia się faktury, prowadzi ewidencję zakupów itp. Chyba to będzie odpowiednie dla męża. A ja mimo przerwy w zawodzie nie powinnam mieć problemów z jego opanowaniem.
Skoro o biurach rachunkowych mowa, to na pewno nie będziecie żałować, gdy skusicie się na ofertę biura Kognitariat. Mnie już nieraz uratowali życie. I wcale nie ich usługi nie kosztują dużo.
Jak już się założy firmę to nie można zapomnieć o czymś takim jak marketing internetowy, który jest niezbędny w prawidłowej promocji firmy w internecie.
Moim zdaniem już na tym etapie warto zastanowić się, z jakiego oprogramowania będzie korzystała nasza firma. Bez tego w dzisiejszych czasach raczej się nie obędzie.
Są firmy, które specjalizują się w oprogramowaniu tych firm, myślę, że do nich warto się zwrócić po pomoc. Na pewno będą w stanie doradzić nam coś, co sprawdzi się w naszym przypadku.
Dokładnie Założenie firmy trwa chwilę a później zaczynają się opłaty itd. Ja mam DG od jakiegoś czasu i najwięcej stresu wywołują u mnie klienci, którzy zalegają z fakturami.