Powiem Ci szczerze, że byłam w Chorwacji dwa lata temu i nie przekonałam się do tego kraju. Dlatego, w tym roku wraz z mężem zastanawiamy się nad wycieczką autokarem do Grecji. Dlaczego akurat tam? Chcemy bardzo zwiedzić Ateny, Meteory oraz wyspę Skiathos. W związku z tym poszukujemy dobrego biura turystycznego i najprawdopodobniej skorzystam z ich oferty - europol.com.pl. Na stronie powyższego biura dowiedziałam się także, że kraj ten posiada wiele ciekawych tradycji, które pochodzą jeszcze z czasów starożytności, co jeszcze bardziej zachęciło mnie do wyjazdu. Jestem ciekawa, czy wy znacie jeszcze jakieś ciekawe miejsca, które warto byłoby zobaczyć? Jeśli tak, to możecie się nimi podzielić?
Też bardzo lubię jeździć nad Morze Bałtyckie. Może dlatego, że mamy małe dzieci, a podróż tam nie zajmuje nam wiele czasu i jest to spora wygoda. Zwykle szukając pensjonatu (pewnie jak każda mama) zwracam uwagę na to, aby noclegi były blisko morza. W tym roku trafiliśmy w bardzo fajne miejsce. Muszę przyznać, że oprócz lokalizacji, która była świetna to także sam pensjonat nas bardzo pozytywnie zaskoczył. Pokoje są pięknie urządzone, w hotelu jest wiele atrakcji dla dzieci, więc nawet jeśli nie ma pogody to maluchy nie będą się nudzić, a do tego jedzenie jest obłędne. Podsumowując to były super wakacje, a pensjonat w którym byliśmy jest stworzony dla rodzin z dziećmi.