no mnie się marzy w ogródku jeszcze więcej owocowych drzewek, tak żeby za kilka lat mieć swoje jabłka, śliwki itd, chociaż wiem że im więcej tym więcej później pracy przy tym wszystkim :p
Cześć chciałbym się was zapytać czy dużo czasu spędzacie w ogrodzie podczas lata? J osobiście mam wrażenie że cała moja rodzina praktycznie przenosi swoje życie na zewnątrz jak tylko zrobi się ładna pogoda, ostatnio postanowiliśmy zakupić nawet nowy stół do ogrodu ze strony https://www.lawkaogrodowa.pl/stoly
bardzo ciekawa ta oferta - mnie marzy się zrobienie małego sadu owocowego. Mam fajną działkę i póki co nie planuję jej sprzedawać, może własnie tak bym ją zagospodarowała
Sezon na osadzenie już się praktycznie zakończył także ja już planuję nasadzenia na przyszły sezon. Sprawdziłam Szkółkę Bór, o której mówiliście i zastanawiam się nad thujami. Jeszcze nie wiem, które wybrać, ale mam do zrobienia ścianę zieleni o długości ok. 25 metrów - chcę się odgrodzić od drogi. Odmiana ‘Golden Rocket’ myślę że będzie pasować.
Z sadzeniem tera może być już problem, ponieważ ziemia jest twarda. Nie wiem jak to wpływa również na przyjmowanie się roślin, ponieważ potrzebują dużo wody, a wydaje mi się, że jak ona w ziemi zamarznie to może być kiepsko. Lepiej poczekaj już do wiosny.
Ale myślicie, że na wiosnę warto już zabrać się za sadzenie iglaków? Zastanawiam się, kiedy najlepiej wziąć się za obsadzenie działki takimi krzewami. Widziałam w Szkółce spory wybór sadzonek i zastanawiam się, co mogłoby być najlepsze w ramach osłonięcia działki przed sąsiadami. Jak Wy zorganizowaliście u siebie takie obsadzenie?
Ostatnio zmieniony 09 mar 2023 23:10 przez Kaś90, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja szukając odpowiedniej szkółki roslin trafiłam na https://www.szkolkabor.pl/ i przygotowuję sobie na nowy sezon zamówienie, bo tak naprawdę w marcu pasowałoby już zaczać się przygotowywać do sadzenia my wybralismy około 60 irg wertykalnych na skarpę, która chcemy obsadzić. Do tego planuję wreszcie zagospodarować część sadu
Czy ktoś miał już okazję korzystać z usług Espiro Investments przy budowie domu z tarasem na dachu? Zastanawiam się, jakie są zalety takiego rozwiązania. Wasze pomysly na tarasik taki o z różami są spoko, ale mi się od zawsze marzyło coś podobnego