Lubicie dokształcać się kulinarnie? Ostatnio od znajomej słyszałam o rzemieślniczych warsztatach kulinarnych. Myślałam, że ona obserwowała jak się wszystko robi i potem to konsumowała, a okazało się inaczej. To jest kurs typowo rzemieślniczy i każdy z uczestników posiada swoje stanowisko. Pod czujnym okiem ekspertów tworzyli sery oraz swojskie wędliny. Wydaje mi się to bardzo ciekawe. Z tego co tam zauważyłam, są dwa stopnie kursów. Ten zaawansowany trwa kilka dni, co ciekawe otrzymujesz po nich zaświadczenie o ukończeniu kursów. Sama zastanawiam się nad nim, bo fajnie byłoby posiąść takie umiejętności zwłaszcza że lubię tworzyć w kuchni. Co o tym sądzicie?
Pewnie że takie warsztaty to dobry pomysł, niektóre firmy nawet organizują takie warsztaty w ramach imprezy integracyjnej i to jest super sprawa nawet dla osób które nie potrafią gotować, można się przy tym świetnie bawić i oczywiście czegoś nauczyć.
Mogę polecić Wam te cookup.pl/k/warsztaty, świetne warsztaty kulinarne, byłam na nich z siostrą, wielką pasjonatką gotowania i kuchni włoskiej. Ja się tam bawiłam doskonale, ale wiele też się nauczyłam na temat tej kuchni.