Każda z nas marzy o wyjściu do restauracji od czasu do czasu. Nikt nie lubi miejsc, po wyjściu z których zostaje niesmak. Dlatego ja wytrawna restauratorka (uwielbiam chodzić po restauracjach) wymagająca chciałam wam polecić świetne miejsce w Warszawie na Pradze Wuwu. To miejsce o tyle mnie zaskoczyło nie tylko prostą, ale jakże wykwintną kuchnią jak ciekawymi wydarzeniami kulturalnymi. Trafiłam tam przez przypadek ale już dzisiaj wiem, że jest to jedno z miejsc top na mojej mapie ulubionych. Zbliżają się walentynki więc może któraś skusi się?
Przesyłam wam link do strony gdzie znajdziecie menu (jakiego nigdzie nie znajdziecie) oraz w zakładce wydarzenia ciekawe imprezy.
Ja jedynie znam restaurację Akademia gdzie można organizować różne przyjęcia nawet chrzciny. Moja znajoma mieli tam w tym roku komunię. Byliśmy zaproszeni i powiem ci że lokal bardzo ładny z klimatem, obsługa bardzo miła, wszystko było idealnie dopasowane, i jedzenie podawane na czas. Mi się tam bardzo podobało.
Jak chcesz jeść w Warszawie to najlepiej odwiedzić Antresole! Tam miałam przyjemność najeść się do syta, w bardzo miłej atmosferze. Czego chcieć więcej? Dysponują szerokim wyborem posiłków.
Ostatnio zamówiłam online genialny bulion z pierożkiem z cielęciną i tagliatelle z krewetkami. Jak dobrze pamiętam to knajpa nazywała się InFormal Kitchen
Skoro mowa o Warszawie i miejscu gdzie można smacznie zjeść to ja bardzo często bywam w Garo Sushi restauracji w której za każdym razem nie mogę się najeść genialnego sushi oraz innych dań związanych z kuchnią japońską. Jest to restauracja w której po raz pierwszy miałam okazję posmakować także tradycyjnej zupy japońskiej która jest niezwykłą pod względem smaku i aromatu. Restauracja Garo Sushi znajduje się w słynnym Forcie Służew gdzie znajdziemy wiele innych ciekawych restauracji