My tez jemy coraz mniej mięsa. Właściwie w tej chwili tylko ryby i owoce morza. Dzieciaki nigdy nie lubiły mięsa, więc to nie problem. Na śniadania lubią owsiankę i żeby trochę urozmaicić wrzucamy im tam bakalie i np jakąś smaczna konfiturę (dobre robi Eterno).
Ja chciałabym od nowego roku spróbować z dietą bezglutenową. Jest to spore wyzwanie przede wszystkim ze wzlędu na to że kocham pieczywo, ale jakoś może dam sobie rade. Znajoma jest na takiej diecie i bardzo sobie chwali efekty. Poleciła mi nawet sklep ilovebio.com.pl/72-bezglutenowa z produktami bezglutenowymi, bo ciężko je znaleźć stacjonarnie. Nawet jest tam mąka do chleba bezglutenowego więc może jakaś nadzieja jest dla mnie ;D
Pomysłów na smaczne, a do tego oczywiście zdrowe diety szukaj na fabrykafigury, dania które przedstawiają są zaskakujące, wielu z nich nigdy w życiu nie widziałam, a wyglądają przepysznie.
W kwestii zdrowej żywności nie ma sobie równych blog super-fit.pl, gdy chcę przyrządzić jakieś smaczne, a w dodatku zdrowe danie, to zaglądam właśnie tam
Jestem wlaśnie na takiej bezmięsnej diecie i czuję się fantastycznie. Zamawiam sobie dietę pudełkową z Optimal Fit z Krakowa i ona bardzo mi smakuje. Do tego wszystkie wegetariańskie posiłki są świetnie skomponowane.