Ja jak mam natchnienie i trochę więcej czasu to robię snacyki z wędliną. Najczęściej korzystam z wędlin tej marki kania. Najlepsze moim zdaniem wędliny na naszym rynku. A do tego sałatkę z pomidorów z ziołami. Nawet dzieci ze smakiem jedzą i szybko półmisek jest pusty.
Uatrakcyjnić można fajnymi przyprawami - u nas ciągle jest w użyciu imbir, kurkuma, cynamon, zatar, curry, wędzona papryka, czarnuszka itd. Fajnei zmieniaja smaki potraw
Przyprawy. Ale takie prawdziwe naturalne a nie dodatki sztucznych przypraw, jakie można znaleźć w sklepach (takie jak maggi w skład których wchodzą jedynie sol, pieprz plus gultaminian sodu, którego warto jest w przyprawach unikać.). Przyprawy dodają aromatu i potrafią uatrakcyjnić posiłek.
Przyprawy jakie polecam to: bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn czy estragon. Są stosowne do sałatek, warzyw, makaronów, zup, mięs czy owoców morza. Wiele z nich zawiera olejki eteryczne oraz substancje wspomagające trawienie. Dużo aromatu do gulaszy czy do zup potrafi dać ziele angielskie.
Polecam zerknąć sobie do sklepów z przyprawami w siei, w których można kupić certyfikowane przyprawy z całego świata.
z posiłkami i dodawaniu do nich różnych dodatków to trzeba uważać, bo można w bardzo łatwy sposób sobie tak naprawdę zaszkodzić. Ja mam dość wrażliwy układ trawienny i muszę zwracać uwagę na to co spożywam. Ale żeby nie mieć niespodzianki to przyjmuję wyrób Intesta który w odpowiedni sposób mnie chroni przed różnymi zaburzeniami