ostatnimi czasu bardzo lubię potrawy jednogarnkowe wiecie takie co możemy wrzucić kilka składników do jednego garnka i wychodzi nam bardzo dobre jedzonko. tylko co wrzucić do garnka by pasowało i nie było bigosem heheh i tu z pomocą przychodzi internet i strony kulinarne tam jest dużo ciekawych przepisów.
Nie wiem czy są tu jacyś miłośniczy azjatyckich smaków ale jeśli tak to polecam fajny przepis na spring rollsy w sosie z orzeszków ziemnych: agatagotuje.pl/spring-rolls-z-sosem-z-orzeszkow-ziemnych. Ja jestem od kilku miesięcy zakochana w kuchni chińskiej i często próbuję coś pichcić.
Przeważnie nowy przepis dostaje tak zwaną pocztą pantoflową od mamy, lub koleżanki, jeśli jakieś danie jest dobre to przepis na nie powielany jest w wielu znajomych mi domach. Tak jest na przykład jeśli chodzi o naleśniki ze szpinakiem - polecam i wam ten rewelacyjny przepis.
Ciekawe przepisy, podobają mi się. Ja ostatnio bardzo dużą uwagę zwracam na to, by potrawy które jem ja i moja rodzina, były naprawdę zdrowe. Dzięki temu wszyscy czujemy się lepiej i faktycznie mamy dużo więcej sił witalnych. Myślę, że to dobre rozwiązanie dla każdego, komu faktycznie zależy na dobrym samopoczuciu i cieszeniu się pełnią życia.
Uwielbiam kombinować w kuchni i często szukam nowych przepisów. Bardzo lubię używać oleju rzepakowego bo ma wiele dobrych właściwości o czym przeczytacie np u nich pokochajolejrzepakowy.eu. Znajdziecie tam również ciekawe przepisy. Uważam, ze warto sobie zajrzeć i poczytać
Ja znalazłam bardzo ciekawego bloga a w nim przepis na placuszki bananowe. Wykonuje się szybko, nic skomplikowanego, a smak wyśmienity. Zaspakajają ochotę na coś słodkiego, a przy tym są zdrowe. Jak poszperacie troszkę to znajdziecie sporo ciekawych, szybkich do wykonania przepisów. Z konkretnych rzeczy to moja rodzina przepada za tartą z szparagami. Niestety tymczasem trzeba poczekać, bo sezon na nie się skończył.
Ja mam przepis na przecier pomidorowy - sprawdzony i naprawde prosty: domowejroboty.pl/przepisy/przecier-pomidorowy - co wazne - przecier mozna oczywiscie pasteryzowac, dzieki czemu mozemy sie cieszyc smakiem pomidorow caaaalyyy rok - czy to w zupie pomidorowej czy np w spaghetti.